Преговорите между Украйна и Руската федерация са прекратени, тъй като

...
Преговорите между Украйна и Руската федерация са прекратени, тъй като
Коментари Харесай

Подоляк: Русия не разбра, че воюва с Украйна, а не с НАТО

Преговорите сред Украйна и Руската федерация са прекъснати, защото Руската федерация не може обективно да реши обстановката. Това съобщи съветникът на президента на Украйна Михайло Подоляк в изявление за Current Time, представено от " Укринформ ".

Според него, Русия се е върнала към такава изначалната си, " не напълно разбираема визия за света и нейната роля в света " и към момента не е осъзнала, че към този момент 85 дни води война против Украйна, а не против НАТО.

Това им пречи да възприемат съответно процеса на договаряния ", сигурен е Подоляк.
 Кулеба: Само Украйна може да дефинира по кое време свършва войната
Кулеба: Само Украйна може да дефинира по кое време свършва войната

Нямаме потребност от непозната земя, само че няма да се откажем от своята, акцентира украинският външен министър

" Същото е и с човешките взаимоотношения. Ако страните не се интересуват, не виждат взаимни точки за полемика, тогава няма да се интересуват от другарство. Същото е и в процеса на договаряния. Няма какво да приказваме, няма пресичащи се линии, когато страните са подготвени ясно и обективно, наблягам, разумно да обяснят претекстовете си. Трудно е да слушаш от самото начало, когато ти споделят: " Там има нацисти ", сподели съветникът на началника на кабинета на президента.

В същото време той акцентира, че договарянията също са незаместим инструмент по време на войната. Разбира се, сподели Подоляк, има боен съставен елемент, има дипломатически съставен елемент, има преговорен съставен елемент. Но договарянията са платформа, където страните, първо, съответно правят оценка себе си, и второ, съответно правят оценка хода на военните дейности и също така позицията на своята страна.
 Зеленски: Само дипломацията може да постави завършек на войната в Украйна
Зеленски: Само дипломацията може да постави завършек на войната в Украйна

Мирните договаряния сред двете страни обаче са в невъзможност

Припомняме, че по-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че войната в Украйна може да бъде позволена единствено посредством дипломация.

Говорейки по украинската телевизия, той допусна, че страната му може да победи на бойното поле, само че нещата могат да стигнат до дефинитивно прекъсване " на масата за договаряния ".

Конфликтът " ще бъде кървясъл, ще има борби, само че ще завърши дефинитивно единствено посредством дипломация ", добави Зеленски.

Той уточни, че това няма да е елементарно, защото никоя страна не е склонна да се откаже от нищо.

Подоляк сподели по-рано, че договарянията са отсрочени.

На идващия ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна управляващите в Киев, че не желаят да продължат договарянията за преустановяване на военните дейности.

Руските осведомителни организации оповестяват, че последната намира се е състояла преди близо месец, на 22 април.
 Подоляк: Преговорите за
Подоляк: Преговорите за " Азовстал " не престават, Русия да се въздържа от мнения

След следващата замяна на остри реплики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР