Преговорите между Русия и Украйна на границата с Беларус започнаха,

...
Преговорите между Русия и Украйна на границата с Беларус започнаха,
Коментари Харесай

Започнаха преговорите между Русия и Украйна

Преговорите сред Русия и Украйна на границата с Беларус започнаха, оповестиха беларуски и украински медии. Информацията бе доказана от офиса на украинския президент Володимир Зеленски.

На срещата сред двете делегации участва и министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей.

В състава на украинската делегация са включени министърът на защитата Олексий Резников и президентският консултант Михайло Подоляк, прецизира се в изказването.

Освен тях в състава на делегацията от украинска страна вземат участие ръководителят на фракцията на партия " Слуга на народа " Давид Арахамия, първият заместител на ръководителя на украинската делегация в тристранната контактна група Андрий Костин, депутатът Рустем Умеров и зам.-министърът на външните работи на Украйна Николай Точицкий, по данни на организация Укринформ.

Руската делегация дойде в Гомелска област още през вчерашния ден. Начело на представителите на Москва е помощникът на съветския президент Владимир Мединский. В делегацията са включени още заместник-министърът на защитата Александър Фомин, заместник-министърът на външните работи Андрей Руденко, ръководителят на комисията по интернационалните въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий и посланикът на Москва в Беларус Борис Гризлов.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски означи в послание към украинците посредством Телеграм, че през петото денонощие от пълномащабната война на Русия против Украйна страната се държи крепко, съобщи Укринформ.

" Пето денонощие от пълномащабната война на Русия против народа на Украйна. Държим се крепко. Преживяхме през това време толкоз, колкото на други нации може да не се падне за десетки години. Дълго ни бе говорено, че на украинците нещо не им е наред, че са някак в неточност, че са длъжни с десетилетия да си пишат по този начин наречените домашни. Затова постоянно не забелязвахме на какво сме способни действително ние с вас, а в този момент се проявихме с цялостна мощ и това въодушевява всеки мъж, всяка жена ", акцентира Зеленски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР