Преговори биха били възможни само ако Русия изтегли военните си,

...
Преговори биха били възможни само ако Русия изтегли военните си,
Коментари Харесай

Зеленски за Путин: За мен той е никой

Преговори биха били вероятни единствено в случай че Русия изтегли военните си, признае грешката си и в Москва има ново държавно управление, съобщи Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж удостовери отхвърли си от договаряния с Русия преди изтеглянето на съветските войски от Украйна, заяви ДПА.

Преговори биха били вероятни единствено в случай че Русия изтегли военните си, признае грешката си и в Москва има ново държавно управление, съобщи Зеленски пред английската телевизия Скай Нюз в изявление на украински и британски език, излъчено  днес. Само тогава диалозите ще бъдат вероятни, сподели той.

Президентът към този момент  забрани с декрет в края на септември 2022 година договарянията с съветския президент Владимир Путин.

Сега в изявлението украинският водач акцентира, че среща с Путин няма смисъл.

" Те не желаят да беседват и това беше по този начин още преди нашествието. Така реши президентът Путин ", сподели той. 

Зеленски е уверен, че Украйна е единствено първата стъпка за Путин. Преди войната, сподели той, е имало срещи с Путин. " Видях човек, който споделяше едно, а след това правеше друго ", съобщи украинският президент на британски език. " Кой е той в този момент? След пълномащабната инвазия за мен той е никой. ", добави Зеленски, визирайки Путин.

В изявлението Зеленски уточни, че съветските войски атакуват страната му, без да се взимат поради жертвите. Освен това президентът призна, че украинските войски са подложени на напън в Запорожката област в южната част на страната, както и в Източна Украйна. 

Източник: БТА
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР