Преференции пренареждат листата на ГЕРБ-СДСОкончателните резултати от парламентарните избори в

...
Преференции пренареждат листата на ГЕРБ-СДСОкончателните резултати от парламентарните избори в
Коментари Харесай

Прогноза кои ще са новите депутатите от Русе

Преференции пренареждат листата на ГЕРБ-СДС

Окончателните резултати от парламентарните избори в 19-ти МИР-Русе вече излязоха и започнаха изчисленията коя политическа мощ какъв брой депутати ще има в Народното събрание. За Русенско мандатите са общо осем.

Засега ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ ще имат по двама депутати, като при ГЕРБ-СДС ще има разбъркване поради преференциите. Оттам влизат лидерът Десислава Атанасова и регионалният ръководител на Съюз на демократичните сили Драгомир Драганов, който със 1121 преференции измества втория в листата Георги Кръстев. Ако Десислава Атанасова избра Разград, където също е лидер, второто място в Народното събрание ще бъде за третата в листата Кремена Славова, която има повече преференции /1093/ от Георги Кръстев /1073/, написа.

От Политическа партия за депутати са излъчени Николай Събев и Рена Стефанова. Бившият министър на превоза е получил и максимален брой преференции от всички кандидат-депутати в Русенско – 2249.

„ Възраждане “ този път ще имат собствен представител от Русе в лицето на юриста Златан Златанов.

„ Българска социалистическа партия за България “ също вземат един мандат. Той е за лидера на листата Иван Иванов. Въпросът е дали Иванов въпреки всичко ще избере да влезе от Шумен, което ще освободи мястото за втората в листата Ивалинка Цанкова.

Движение за права и свободи още веднъж ще имат народен представител и това е Ализан Яхова.

Тъй като „ Демократична България-Обединение “ имат повече гласове от „ Български напредък “, те ще вземат осмия мандат. Водачът Надежда Йорданова е допустимо да се откаже, защото е отпред и на друга листа в София. Тогава на нейно място ще влезе Иван Белчев, който събра 11% от преференциалния избор и се подрежда на второ място. Иван Станев има малко под 6% от преференциалния избор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР