Предвидено е да се изисква вече задължителен PCR-тест за всички,

...
Предвидено е да се изисква вече задължителен PCR-тест за всички,
Коментари Харесай

Коронавирус: Германия въвежда нови правила за пристигащи от чужбина

Предвидено е да се изисква към този момент наложителен PCR-тест за всички, които идват в страната освен от страни с висок брой на инфекции, само че и от тези страни, в които към този момент са регистрирани новите разновидности.

Това излиза наяве от план на немското здравно министерство, който ще бъде признат през днешния ден, оповестява организация Ройтерс. Провайдърите на мобилни мрежи за телефонни диалози ще бъдат задължени да изпращат СМС на всички идващи за първи път в Германия пасажери, с който да ги уведомяват за настоящите в страната правила и условия, свързани с битката против пандемията.

Мутацията от Англия беше записана в Германия още по Коледа. Тя е по-опасна с това, че е по-прилепчива и се популяризира с 50 до 70% по-бързо от известните до момента варианти на ковид. Мутацията от Южна Африка бе записана за първи път в Германия в понеделник (11.1) у пасажер, дошъл от тази страна.

Задължение за имунизиране на здравния личен състав?

Независимо от строгата карантина в Германия, броят на новите инфекции не понижава прекомерно мощно. Особено обезпокоителен факт е обаче, че броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19, продължава да е извънредно висок. За последните 24 часа в страната още веднъж бяха регистрирани над 1000 смъртни случая.

Междувременно в Германия се разгоря и спор за това дали да се вкара обвързване за имунизиране на болногледачите и медицинския личен състав, грижещ се за болните от COVID-19. Подобно предложение направи баварският министър-председател Маркус Зьодер. Германският етичен съвет към държавното управление излезе с внимателна позиция, в която се споделя, че сходно обвързване по принцип е допустимо, в случай че обаче са изчерпани всички други благоприятни условия. Повечето политици и здравни специалисти в Германия считат, че въвеждането на сходно обвързване ще се отрази контрапродуктивно на мотивацията на хората да се имунизират.

Нови ограничения и удължение на локдаун?

Винаги до момента здравният министър Шпан е повтарял, че имунизирането ще си остане непринудено. Той пък пледира за това всички жители да носят по-високия клас защитни маски FFP-2. Тази мярка, съгласно него, доста ще понижи броя на новите инфекции. От немското държавно управление през вчерашния ден още веднъж се дочуха и гласове, че локдаунът в страната вероятно ще бъде продължен чак до края на март или началото на април. Канцлерката Меркел съобщи, че се чакат 8 до 10 извънредно тежки седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР