Предвид факта, че за съпругата на Кирил Петков – канадката

...
Предвид факта, че за съпругата на Кирил Петков – канадката
Коментари Харесай

Линда Петкова вече е 100%-ва българка

Предвид обстоятелството, че за брачната половинка на Кирил Петков – канадката Линда, която неотдавна се снабди с българско поданство, са изписани стотици измислици и всевъзможни злословия, всяка жена на нейното място би се разплакала или пък минимум „ изригнала “ с остри мнения.

 

Всяка, само че не и Линда Петкова, защото тя е българка от няма и седмица, и очевидно още не е усвоила държанието на другите известни половинки, смеят се зевзеци. Съпругата на някогашния министър председател Кирил Петков е жител на Република България на равнището на новородено – от 23 ноември, ден преди самата тя да отпразнува 44-ия си рожден ден. С документ от правосъдното министерство брачната половинка на експремиера към този момент е „ същинска българка “, но родената в Отава русокоска признава, че се усеща такава надалеч преди да получи лелеяния лист хартия, даващ й право на български паспорт.

 

Всъщност първият конфликт на Линда Петкова, сегашен български жител с новата й татковина е не когато се среща с обичания си Кирил, а още когато е на 9 годинки. Майката на Линда, починалата Маргарет, пиела вино „ София “ в родната Канада и момиченцето с изненада разкрило, че бутилката идва от непозната далечна страна, а на етикета даже била нарисувана и картата на България. Линда тогава даже не подозирала, че след време ще живее в страната, от която идва виното „ София “, и ще й даде три дъщери и самун на съгражданите й които през днешния ден работят наедно с нея в сладкарница „ Амели “. И че ще се влюби в природата на България, мусаката и хората й.

 

„ Мусаката ми наподобява на обич в паница “, смее се звездата от „ Мастършеф “, която стана медийно знамение още преди именития си брачен партньор с влиятелната златна престилка, която получи от замаяното жури в елитното кулинарно съревнование.

 

Далеч преди Кирил Петков да помирише политиката, премиерския пост, а самата Линда – последствията да е брачна половинка на управленец в България, най-вече свързани с ровене в чаршафите, килерите и под одеялата. Един различен политик безусловно видя личните си разровени чаршафи с него от горната страна в националните издания и ефири. Никой обаче не си разрешавал да разяснява с Линда интимните драми на фамилията й. И слуховете, че единствено поради правилния си другар Асен Василев хубавицата съумяла да се вреди в държавната делегация за Рим, вместо смуглата Лена Бориславова, тогава спрягана за повече от говорителка на премиера Кирил Петков и по съвместителство брачен партньор на Линда. Нито един от чиновниците й в сладкарницата на столичната улица „ Оборище “ не повдигал даже вежда в страдание към съдбините на сякаш неглижираната законна брачна половинка Линда в интерес на тъмнокосата правистка.

Самата Линда изрично отхвърля да се вълнува освен от работата на брачна половинка си, само че и от слуховете по негов адрес с подчинените му.

 

Цялото семейство не яде глутен, по тази причина и Линда не се впечатлила, че клевета изпрати в Министерския съвет пици с екстри, също толкоз повярвала и на клюките по адрес на Лена и Кирил, считат познатите й. Други обаче подозират, че огорчена и типично по български смятаща, че там, където има пушек, има и огън, Линда провела пресечен разпит на брачна половинка си, а по-късно поискала и информация от първа ръка от правилния тогава Асен Василев. Фактът, че самата тя станала мотив за всевъзможни злословия и неистини из медиите, успокоило русокоската и вместо да забегне дефинитивно за родната Канада с трите си девойки, Линда отишла натам единствено за малко, с цел да види близначката си и останалите от фамилията отпред с татко си Джордж.

 

А медиите в новата й „ същинска татковина “ по документи към този момент я бяха трансформирали в разведена жена, наказала с разлъка от децата погрешния брачен партньор. Каквато и да е истината, за разлика от множеството български гражданки с публично въздействие, най-новата такава си я резервира за себе си и в рамките на дома си. за обществото хубавата Линда е занаятчия кулинар, сладкар и бизнес дама, която работи наедно с екипа си, брачна половинка е на някогашен министър председател и създател на книгата „ Кулинарният свят на Линда “, която през лятото се трансформира в същински шлагер като алманах от фамилни предписания, множеството от които елементарно могат да се намерят в българския обичай като доматената й чорба. Самата Линда посвещава книгата на починалата си майка и признава, че всеки ден се старае да е такава, като че ли тя към момента е тук и вижда, направлява и управлява да се държи по този начин, като че ли е непрекъснат извор на наслада и горделивост за нея.

 

За дъщерите си Ани, Ема и Ванеса, Линда признава, че прави всичко, с цел да са здрави с проблемите си с диабета и непоносимостта към глутен. Благодари им, че точно грижата за тях я е предизвикала да трансформира заниманията си със здравословни изкушения в бизнес, от който печели и е сигурна, че и без Петков да носи вкъщи премиерска заплата, ще има храна на масата. И тъй като била изцяло наясно, че не е милионерска брачна половинка, макар клюките за мултимилионния бизнес на мъжа й с пробиотици. Самата тя пък в никакъв случай не се е държала като брачна половинка на магнат – тоалетите й даже бяха осмивани поради несъразмерната им невзискателност и липса на маркови етикети, а тя не съумя да докара визия на богаташка даже на корицата на книгата си, когато разчиташе на стилисти и гримьори.

 

Радостта на Линда Петкова не е шопингът в мола, а разходките из българската природа, за която твърди, че е една от най-красивите и даже признава, че родната й Канада не може да се мери с нея. за Белгия, където двамата с Кирил живеели като млади родители, не можело и дума да става. Последно с Петков през септември посетили Смолян, а морето през лятото край обичания курорт Лозенец й било задоволително, та не й трябвали нито Дубай, нито Малдивите.

 

В началото обаче, преди 16 години, Канада ужасно й липсвала. Въпреки, че с Кирил Петков обиколили половин България с новородената Ванеса, Линда нито знаела български, нито била наясно със странните характери на нашенците. Стряскала се, когато виждала по какъв начин за разлика от вкъщи в Отава, изцяло непознати хора не крият страстите си пред непознатите, а продавачките са сопнати, сервитьорките – троснати и фамилиарни, водачите пък недисциплинирани. Самата тя споделя, че точно това чувство за безпорядък и независимост в България й харесвало, карало я тя самата да става спонтанна, макар че ужасно се тормозила да я виждат на обществени събития с половинката й, до момента в който бил отпред на страната. Мъчно й станало и че до момента в който брачният партньор й управлявал, мнозина се пробвали да я изгонят от страната, за чийто паспорт се бори цели 16 години. Но привикнала, че даже да нямаш нищо общо с политиката, в България тя постоянно има общо с теб, в случай че даже индиректно си обвързвана с нея. Затова и траяла да си пече тортите и кейковете и да не обръща внимание на искащите клиенти в сладкарницата да я пропагандират по какъв начин да каже на мъжа си да усили пенсиите.

 

„ Не смесваме работата си “, сбита е Линда. Кирил Петков също не й се меси в сладкарницата, която по традиция затваря единствено когато стопанката й е на море със фамилията си и през зимните празници. През останалото време Линда е на място и даже дава подписи на клиентите си, които влизат да си купят книгата й. мнозина я молили за подписа й и преди да стане кулинарен създател, а откогато бе поканена да журира кулинарни ястия и фотоси в особено съревнование, русокоската станала още по-популярна.

 

Но продължава да е безапелационна, че единственото „ разбъркване “ на връзките с нея и Кирил Петков е вкъщи, в кухнята, където и на двамата е обичано място. За останалото Линда няма да е като другите българки и да си пъха носа, безапелационна е тя, макар че към този момент има паспорт, с цел да го стори.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР