Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

...
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица
Коментари Харесай

НАП: Пуснаха попълнените декларации за доходите

Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица са налични в. Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) към този момент имат достъп до въведената информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем - при отдаване на парцел на юридически лица, приходи за получени дотации от Държавен фонд „ Земеделие “, данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора по-малко от 12 месеца, както и данни за употребените посредством шеф данъчни облекчения.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно, да я добавят или поправят, в случай че това е належащо, поучават от Национална агенция за приходите.

Данъчната акция за обявление на приходите на физически лица, получени през 2021 година, завършва на 3 май. В офиса на Национална агенция за приходите в Русе от началото на акцията са получени 3 149 бр. заявления по член 50 от ЗДДФЛ, като от тях най-вече са подадени на гишетата в офиса – 1 610 бр., следвани от изпратените по електронен път с ПИК от Национална агенция за приходите – 1 238 бр., а с дипломиран електронен автограф са 121 бр. Още 180 клиенти са употребявали пощенски услуги, с цел да изпратят декларациите си. В параленост с аналогичния интервал на предходната година подадените в този момент заявления са над 2 пъти повече.

На 30 юни изтича и срокът за подаване на годишните данъчни заявления от физическите лица, извършващи активност като търговци, еднолични търговци и аграрни стопани, избрали този ред на облагане, подават годишните си данъчни заявления /по член 50 ЗДДФЛ/.

Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лв. от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.

Допълнителна информация за декларирането на приходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18 700, на цена съгласно цените на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР