Предварителните резултати относно влиянието на промяната върху размера на индивидуалния

...
Предварителните резултати относно влиянието на промяната върху размера на индивидуалния
Коментари Харесай

Официално От Нои: Българските Пенсионери Треперят В Ужас! Ето Чии Пенсии Намаляват! Адски Много Са

Предварителните резултати по отношение на въздействието на смяната върху размера на самостоятелния коефициент се прави въз основа на данни за 67 881 обезпечени, на които от Национален осигурителен институт са изпратени уведомителни писма през 2018 година, че им следва да навършат изискуемите години за пенсия през идната година.

Предварителният разбор на данните сочи, че общият резултат от използването на измененията е нарастване с 0,3 на 100 на междинния ИК на лицата от обсъжданата цялост, което демонстрира, че от позиция на системата, резултатът е безпристрастен. Средното нарастване на ИК е 4,3 на 100 за съвкупността на лицата с нарастване и опазване на размера, а междинното понижение на лицата, за които беше изчислен по-нисък ИК, е 8,3 на 100.

От позиция на бюджета на държавното публично обезпечаване, упованията са смяната да докара до понижение на разноските за пенсии с 9,1 млн. лева за 2019 година, което е единствено 0,09 на 100 от общия разход за пенсии, заложен в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за актуалната година.

Към този миг понижение на размера на ИК се следи най-вече при хора, които в интервала 1997-1998 са се осигурявали за по-малък брой месеци на високи приходи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР