Предварителните консултации за съставяне на следващата управляваща коалиция в Нидерландия

...
Предварителните консултации за съставяне на следващата управляваща коалиция в Нидерландия
Коментари Харесай

Положителен тест за коронавирус спря коалиционни преговори

Предварителните съвещания за сформиране на идната ръководеща коалиция в Нидерландия бяха прекратени през днешния ден, откакто се оказа, че един от основните договарящи е дал позитивен тест за ковид, съобщи AP.

Правителствената пресслужба заяви, че плануваните за през днешния ден срещи са анулирани поради позитивния резултат от тестът на Кайса Олонгрен, която е и.д. вътрешен министър и вицепремиер в оттеглящото се държавно управление. Олонгрен е вторият член на на кабинета на премиера Марк Рюте с положителен тест от тази седмица. Преди нея държавният министър на стопанската система и по въпросите на климата Мона Кейзер също се оказа инфектирана. Премиерът Рюте, който е управлявал съвещанието на държавното управление в петък, е с негативен резултат, заяви Българска телеграфна агенция.

Очаква се съдружните договаряния в Нидерландия да продължат седмици или месеци. Консервативната Народна партия за независимост и народна власт на премиера завоюва най-вече депутатски места на парламентарните избори предходната седмица, само че се нуждае от сътрудници за събиране на болшинство в 150-местната така наречен Втора камара. Днес двама " скаути " за основаването на коалиция трябваше да се срещнат с Рюте и със Сигрид Каг, която оглавява центристката партия " Демократи-66 ", класирала се на второ място на изборите. Пресслужбата на държавното управление разгласи, че отсега нататък съвещанията на кабинета ще стават онлайн. Досега те бяха присъствени при съблюдаване на физическа отдалеченост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР