Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи от

...
Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи от
Коментари Харесай

Температури малко над нулата и валежи от сняг днес и утре

Предупреждение от първа и втора степен за проливни превалявания от дъжд, за значителни снеговалежи и условия за преспи и навявания, остава в действие в цялата страна през днешния ден.

Най-големи са количествата в станциите в Западна България, където и преваляванията първо започнаха тук-там към този момент до към 20 литра на кв. метър, в София 12.

Валежите ще продължат и до края на деня в доста региони ще бъдат към този момент от сняг. Привечер ще стартира да се образува снежна завивка. Ще духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен североизточен вятър, температурите ще се намаляват, а по планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания.

През нощта в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг. Утре, още до обяд в Северна България преваляванията ще спрат, само че в Южна, където ще продължат до късно вечерта, е оповестено предизвестие за обилни количества. В Югоизточна България и по Черноморието ще духа краткотрайно мощен североизточен вятър. По планинските проходи и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания.

Ветровито ще бъде и в останалата част от страната, с сдържан североизточен вятър. Температурите ще останат съвсем без смяна със утринните - сред 0° и 5°, в София - към 1°, а вятърът ще основава чувството за още по-студено от действителното време.

До обяд преваляванията от дъжд по северното Черноморие ще спрат, само че по южното ще продължат, тук-там - обилни. Ще духа краткотрайно мощен североизточен вятър, ще се усили и вълнението на морето и ще бъде 3-4 бала.

Значителна облачност и превалявания от сняг се чакат в планините.

Ще бъде доста прохладно, ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Остават изискванията за виелици и навявания.

И след преваляванията през днешния ден и на следващия ден, в неделя ще бъде слънчево, с температури сутринта под нулата, следобяд - сред 2° и 7°. И през новата седмица ще бъде слънчево, със утринни мъгли. Очаква се и стопляне, което няма да засегне регионите с трайни мъгли.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР