Предупреждение до всички собственици на смартфони за нова измамна схема.

...
Предупреждение до всички собственици на смартфони за нова измамна схема.
Коментари Харесай

Ако ви позвънят от непознат номер и ви кажат „Слушаш ли ме?“, незабавно затворете

Предупреждение до всички притежатели на смарт телефони за нова лъжлива скица. Тя е извънредно елементарна: чужд номер ви се обажда и ви пита: „ Слушаш ли ме? “ В множеството случаи клиентът дава отговор: „ Да “. По това време нападателят записва казаното „ да “ и употребява това при интервенциите за гласово удостоверение на кредитната карта.

Сюзън Грант, шеф по отбрана на потребителите в Американската федерация на потребителите, споделя: „ Вие казвате„ Да “, като по този метод давате зелена светлина за транзакция. Много хора считат, че това е неучтиво, само че най-хубавата тактика в тази обстановка е да затворим. “

Освен репликата „ Чуващ ли ме добре? “, измамниците могат да употребяват и други постоянно срещани въпроси, които допускат отговора „ Да “: „ Плащате ли си сметките? “ или „ Вие ли сте притежател на еди кое си жилище? “

Полицията предлага да се пазите от измамници и:

Да не отговаряте на непознати номера. Не давайте персонална информация по телефона. Не потвърждавайте номер посредством телефона. Не отговаряйте на въпроси по телефона.

Ако ви се обади подозрителен номер, затворете телефона и неотложно се свържете с полицията. Ако към този момент сте получавали такива позвънявания, предлагаме ви да ревизирате още веднъж банковите си сметки.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР