Предстоятелят на Руската православна църква (РПЦ) призова днес руснаците да

...
Предстоятелят на Руската православна църква (РПЦ) призова днес руснаците да
Коментари Харесай

Руският патриарх призова за сплотяване около властта

Предстоятелят на Руската православна черква (РПЦ) прикани през днешния ден руснаците да се сплотят към властта на фона на продължаващата военна инвазия на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Патриарх Кирил и по-рано е правил изявления, защитаващи дейностите на Русия в Украйна. Той вижда в съветската " специфична военна интервенция " предпазен вал против западната демократична просвета, която счита за упадъчна, отбелязва Ройтерс.

" Нека Господ ни помогне да се сплотим по време на сложните времена за нашето Отечество, в това число към управляващите ", сподели 75-годишният предстоятел на РПЦ на църковна работа в Москва.

" Нека управляващите да бъдат изпълнени с отговорност пред своя народ, със примирение и подготвеност да му служат, даже в случай че това им коства живота ", добави съветският патриарх, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин.

Подкрепата на Кирил за съветската инвазия в Украйна, в която починаха хиляди украински цивилни и военни и от двете страни в спора, разгневи някои представители на РПЦ както в Русия, по този начин и и чужбина, отбелязва Ройтерс.

Днес Кирил съобщи, че щом популацията се сплоти към управляващите, " ще има същинска взаимност и дарба да се отхвърлен както външните, по този начин и вътрешните врагове ".

Русия изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари и назова това " специфична военна интервенция " за " демилитаризация " и " денацификация " на прилежащата страна. Украинските въоръжени сили оказват яростна опозиция, а Западът наложи сурови наказания на Русия в опит да я накара да изтегли войските си от Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР