Предстоят ви преговори за по-висока заплата? Или пък трябва да

...
Предстоят ви преговори за по-висока заплата? Или пък трябва да
Коментари Харесай

4 съвета за водене на трудни разговори

Предстоят ви договаряния за по-висока заплата? Или пък би трябвало да съобщите нещо неприятно на сътрудник? Или да признаете нещо на шефа си? Служебните диалози могат да са много сложни и напрегнати. Затова се подгответе за тях със препоръките на Inc.com.

1. Избягвайте прекомерната емоционалност.

В напрегнатите моменти е мъчно да се въздържаме от казването на нелицеприятни неща, които в действителност не мислим и за които може да съжаляваме по-късно. Важно е да не изпускате нервите си и да премисляте думите си авансово.

2. Мислете положително.

Причината да се опасяваме от сложните диалози е, че първата ни мисъл постоянно е ориентирана към най-лошия вероятен сюжети. Когато сте изправени пред сложен диалог, мислете за позитивните резултати, които бихте могли да постигнете.

3. Разграничавайте индивида от обстановката.

Това, че някой не споделя вашето мнение, не значи, че би трябвало да го намразите вечно. По същия метод това, че някои споделя вашите визии, не значи, че вашите характери си пасват. Научете се да разграничавате метода, по който гледате на хората и метода, по който приемате обстановката.

4. Не се опитвайте да променяте хората.

Служителите и сътрудниците търсят най-много самопризнание за труда си. Когато са изправени пред сложен диалози, желаят да усетят, че са ценени и уважавани. Затова се придържайте към обоснованите причини, вместо към рецензиите на персонално равнище.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР