Предстоят серия от работни двустранни срещи с бизнеса или т.нар.

...
Предстоят серия от работни двустранни срещи с бизнеса или т.нар.
Коментари Харесай

Илин Димитров: МТ ще проведе "роудшоу" във Великобритания и Израел

Предстоят серия от работни двустранни срещи с бизнеса или така наречен " роудшоу ", във Англия и Израел във връзка със идващия летен туристически сезон, разгласи министър Илин Димитров по време на годишната среща на Националния ръб по туризъм в границите на 39-то издание на Международното туристическо ревю „ Ваканция & СПА ЕКПО 2023 ". Срещата бе извършена във формат полемика на тематика: „ Новите провокации пред туристическия бранш и решения посредством публично-частното партньорство " и се провежда с партньорството на Министерството на туризма.

„ Допитахме се до браншовите организации кои да са целите във втория мандат на служебното ръководство и болшинството показаха, че това са повече реклама на туризма и превъзмогване на казуса с фрагментите. Където имаме индикации, че има проблем, ще реагираме доста бързо, с цел да можем да помогнем на бизнеса ", съобщи министър Димитров.

Той уточни, че туристическият бранш се трансформира, бизнесът знае най-добре по какъв начин да се популяризира и са подхванати стъпки за оптимално интензивно съдействие с сектора. „ След сполучливото осъществяване на серия от двустранни бизнес срещи сред немски и български представители на туристическия бранш, Министерството на туризма ще организира " роудшоу " и в Израел и Англия, където има спад на туристите, по тази причина е належащо да сме дейни ", разгласи министърът.

По думите му Министерството на туризма трансформира политиката си и насочва напъните си към околните пазари, които са в същата геополитическа обстановка. Прогнозата е за растеж на българския туризъм през идващите години след усмиряване на геополитическата обстановка.

Министър Димитров дефинира предлагания туристически артикул като повече от добър. Над 450 хиляди повече регистрации през 2022 година на български туристи по отношение на 2019 година, макар опцията за свободно пътешестване след рухването на рестриктивните мерки поради COVID-19 пандемията. „ Трябва да наложим положителен метод на говорене за продукта ни, тъй като това за нас е основно ", подчертава министърът.

Министърът анонсира и нова опция за подкрепяне на туристическия бизнес за създаване на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията по Националния проект за възобновяване и резистентност. Предприятията от бранш туризъм ще бъдат предпочитани при кандидатстването за средствата.

Министърът разяснява и идния летен туристически сезон, като регистрира положителни темпове на ранните записвания за отмора. " За Германия беше обявен растеж от 30 %, само че към момента не можем да наваксаме огромния спад ", разяснява министърът и изрази вяра това да се преодолее с повече рекламни интензивности.

По време на срещата бяха разисквани положителни практики и отбрана правата и сигурността на потребителите в туризма, способи за оценка на удовлетвореността на потребителите, показване на взаимна самодейност на Министерството на туризма, Комисията за отбрана на потребителите и Националния ръб по туризъм.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР