Предстоят няколко празнични почивни дни и по традиция много българи

...
Предстоят няколко празнични почивни дни и по традиция много българи
Коментари Харесай

Ето как пътуваме до Гърция, Турция и Северна Македония по празниците

Предстоят няколко празнични почивни дни и по традиция доста българи ще тръгнат на път. Съседните ни Гърция, Турция и Северна Македония са измежду желаните дестинации за пътешестване през празниците. Ето при какви изискване ще се случва прекосяването или влизането през трите ни съседки поради Коронавирус ограниченията, настоящи там:

Гърция

На гръцката граница към този момент не е наложително попълването на формуляр за туристи и гости.
Все още обаче в Гърция се влиза със зелен документ. Ако притежавате подобен документ не е належащо да показвате и отрицателен негативен PCR тест. Зеленият документ на входа за Гърция може да демонстрира, че сте имунизиран, преболедувал или резултат от PCR тест, който важи за период 72 или бърз тест със период на валидност 24 часа. Пристигащите в Гърция би трябвало да имат поради, че на границата могат да бъдат обект на импровизиран тест за коронавирус. Това значи, че на инцидентен принцип граничните управляващи сортират преминаващи през границата, които да бъдат тествани. Трябва да знаете, че в случай че попаднете в такава селекция, сте длъжни да се тествате, тъй като в противоположен случай може да ви върнат и да не ви пуснат в Гърция.

Турция

От Министерство на външните работи предизвестяват, че е в действие нараснало равнище на риск от 3-та степен по 5-степенна канара. Препоръката е да не се пътува в избрани региони на страната, с изключение на при нужда. Повече информация за рисковите региони може да получите на интернет страницата на външното ни министерство.
Иначе режимът за влизане в Турция към този момент е по-либерален. Не се изискват никакви документи, свързани с COVID-19 от лицата, които идват по суша и вода. За идващите със аероплан няма да се ползва карантина на лицата, които показват зелен документ. Децата под 12-годишна възраст ще бъдат освободени от условието да показват резултат от PCR или антигенен тест и документ за имунизация.

Северна Македония

Малко по-строги са към момента разпоредбите за влизане в Република Северна Македония. За там можете да пътувате единствено със селен документ или с резултати от PCR или антигенен тест.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР