Предстоят най-светлите и прекрасни празници в годината и ако и

...
Предстоят най-светлите и прекрасни празници в годината и ако и
Коментари Харесай

Умни трикове за опаковане на ръчен багаж

Предстоят най-светлите и прелестни празници в годината и в случай че и вие сте решили да ги посрещнете отвън къщи – без значение дали из страната или чужбина, то супер умните трикчета за оптимизация на ръчен багаж на са тъкмо за вас. Или казано по различен метод – ето по какъв начин в дребен куфар да съберем доста неща:

Размерът има значение!

Особено при полетите, допустимият ръчен багаж, за който няма да плащате непотребни такси, нормално е 55 на 40 на 20 с оптималната тежест 10кг.

Как да изберем куфара си?

Има доста разновидности на куфари, освен като размери и цветове, несъмнено, само че и като материи и спомагателни екстри с които разполагат – дали да са с твърда обшивка, със или без колелца, да са комфортно и при дърпане, за което изключително значима е височината на дръжката. А в случай че обичате багажът ми е да е изрядно спретнат , мрежата, спомагателните закопчавания и отделения вътре са си чист бонус и гуляй за душата ми вид Монк.

Как да сортираме багажа?

Преценете от какво действително имате потребност. Ако имате бизнес полет - не пропускайте ризи и панталони, в случай че отивате на море - бански и рокли са преобладаващи, а за зимен курорт - обезателно топли облекла и пижамки. Сортирайте доста добре тоалетите си по дни, с цел да знаете, че в действителност ще носите всяка дреха, която вземате.
 багаж ThinkStock/Getty Images-->
Как да спестим място?

Тук е другият тъничък миг - по какъв начин да успеем да натъпчем всичко, което желаеме да носим, в куфара. Много готин трик е да не сгъваме част от облеклата, а да ги навиваме на руло - по този начин в действителност се пести място. Освен това, можем да навием чорапките си, да ги сложим в пликове и да ги пъхнем в спомагателния чифт обувки, който носим. А самите обувки да не слагаме в кутия, а още веднъж всяка по настрана да сложим в плик и след това диагонално, с цел да спестим място.

Друг вид за икономисване на място е да не сгъваме всяка дреха по настрана, а да ги подредим по този метод една върху друга и по-късно да завием всичко - получава се нещо като многопластова зелка, само че е гениално.
 багаж ThinkStock/Getty Images
Относно козметиката

Важно е да знаете, че за ръчен багаж в аероплан нямате право да пренасяте течности, аерозоли и гелове в контейнери със съгласуемост над 100 мл. Затова положително решение е да се снабдите с козметика в травъл сайз размери, която се продава на всички места или пък да изсипете част от ваша козметика в сходни контейнерчета. Можете да употребявате всякакви душ гелчета и лосиони от хотели, тестери от аптеки и въобще - всевъзможни дребни разфасовки на всичко, за което се сетите.

Чупливите движимости

И несъмнено - чупливите движимости! Всички носим фотоапарат, чифт очила или друго чупливо нещо в ръчния си багаж. Винаги, постоянно ги поставяйте в центъра на багажа, с цел да бъдат предпазени движимостите ви от меките облекла.

Не забравяйте

На последно място - постоянно оставяйте малко свободно място в ръчния си багаж. Със сигурност ще се изкушите да си купите нещо от новото място или най-малкото ще вземете сувенири и дарове за близки хора - оставете малко място точно за тях!

И още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР