Предстоят много тежки месеци, прогнозира германският канцлер Ангела Меркел във

...
Предстоят много тежки месеци, прогнозира германският канцлер Ангела Меркел във
Коментари Харесай

Меркел: Чакат ни тежки месеци, стойте вкъщи

Предстоят доста тежки месеци , предвижда немският канцлер Ангела Меркел по отношение на развиването на пандемията COVID-19. Политици в Германия към този момент напълно намерено декларират, че повторният локдаун наподобява неминуем, съобщи Дойче веле.

" Така повече не може " - това е декларирала Меркел на закрито съвещание във връзка бързото разпространение на ковид в Германия.

Това предизвестие идва ден, откакто в постоянния си подкаст немската канцлерка повтори апела си отпреди седмица - тогава тя упорито помоли германците да не пътуват и да лимитират обществените си контакти.

" Моля Ви да се откажете от всяко пътешестване, което не е в действителност належащо. От всяко празненство, което не е в действителност належащо. Моля Ви да си стоите у дома ", прикани Меркел.
 Коронавирус: Италия предизвести жителите си да не пътуват в чужбина, чакат блокади в Европа
Коронавирус: Италия предизвести жителите си да не пътуват в чужбина, чакат блокади в Европа

Което " да усложни всяко завръщане в Италия "

Тя показа паниката си от възходящия брой нови огнища на ковид.

" Има огнища, в които броят на инфектираните е толкоз висок, че здравните управляващи не се оправят с следенето на веригите на заразяване ", изясни Меркел и акцентира, че " от нашето държание зависи какъв брой мощно и какъв брой бързо ще се популяризира вирусът ". По думите на Меркел, в идващите дни и седмици ще стане ясно какво ни чака през зимата.
 Коронавирус: Улиците на Европа опустяват... още веднъж
Коронавирус: Улиците на Европа опустяват... още веднъж

Френски доктор: Страната загуби надзор, евентуално 100 000 се заразяват всекидневно

Тревога изрази и Армин Лашет, министър-председател на най-многолюдната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия. " Предстоят ни доста тежки седмици ", съобщи Лашет и обърна внимание на прилежаща Белгия, където макар тежките рестрикции обстановката продължава да се усложнява.

Експерти към този момент предизвестиха, че здравната система на страната е изправена пред колапс . Появи се даже информация, че поради острия дефицит на медицински фрагменти всички лекари и сестри, които са с позитивен тест за COVID-19, само че не демонстрират признаци, ще бъдат призовани да се върнат на работа.

В същото време министър-председателят на немската провинция Долна Саксония Щефан Вайл увери, че се прави всичко допустимо, с цел да бъде предотвратен нов локдаун. Социалдемократът Карл Лаутербах обаче предизвести, че в случай че сегашната наклонност се задържи, повторният локдаун наподобява неминуем.
 СЗО: Трети следващ ден рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие
СЗО: Трети следващ ден рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие

Данните от събота демонстрират 465 319 доказани случая за денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР