Предстоят много обсъждания, тъй като представения проект е по-скоро университетски

...
Предстоят много обсъждания, тъй като представения проект е по-скоро университетски
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Предстоят много обсъждания на предлагания модел на заплащане

Предстоят доста разисквания, защото показания план е по-скоро академични артикул, по-скоро теоретично, в сравнение с практично използван. Така здравният икономист Аркади Шарков, консултант на министъра на опазването на здравето, разяснява пред БНР предлагането за нов модел на възнагражденията на лекарите, показан от БЛС, за който. 

„ Нека стартираме за самото предложение, което към момента все още не съм имал опцията да прочета напълно. Впечатление прави, че е взета базова година за заплатите 2010 година и данните не са опреснени, което смятам като неточност или пропуск. Когато приказваме за сходен вид хонорари, нужно е да знаем, че възнагражденията се дефинират въз основата на приходите на обещано лечебно заведение. Приходите зависят от клиничните пътеки и надлежно от миналите пациенти “, сподели Аркади Шарков.

„ Когато приказваме за тактиките в системата на опазването на здравето, извънредно доста се надявам Министерството да приключи и да съобщи план за здравната тактика и раковия проект, с цел да може след това да бъдат обвързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да можем да получим траншовете по тях “, добави той..

По думите му през идващите 2-3 години ще бъдем очевидци на стагфлация, т. е. стопанската система ще бъде в застой и ще има стягане на коланите. Ще има по-стриктни ограничения при разходване на средствата и това се отнася и за бранш „ Здравеопазване “.

„ Тъй като сме отворена към Европа стопанска система, имаме разнообразни модели за търговия и паралелна търговия. От една страна цените на медикаментите в България са най-ниски спрямо други страни в Европейски Съюз, което ги прави по-изгодни за законен успореден експорт. Има нужда от следене на пазара, с цел да се обезпечат за българските жители количества. Нужно е да има тласъци към търговците на едро, с цел да могат да зареждат аптеките “, сподели още Аркади Шарков.

Той бе безапелационен, че нарушените вериги на доставка и цените са измежду аргументите редица лекарствени артикули или да излизат, или да не влизат у нас.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР