Предстоящите местни избори ще бъдат най-скъпите в историята на България.

...
Предстоящите местни избори ще бъдат най-скъпите в историята на България.
Коментари Харесай

Предстоящите местни избори ще са най-скъпите досега

Предстоящите локални избори ще бъдат най-скъпите в историята на България. Цената им е 70 милиона, сподели в студиото на Българска национална телевизия проф. Михаил Константинов. Те ще са и най-сложните за осъществяване. В Сутрешния блок той изясни, че от 4 години насам в подготовката на локални избори има по-висок брой претенденти, както и преференции, които в допълнение ги усложняват.

Според проф. Константинов макар че изборите ще са комплицирани за осъществяване, подготовката е съвършена и няма заплаха компютрите на осведомителното обслужване да бъдат хакнати.
Проф. Михаил Константинов,председател на " Информационно обслужване ": Компютрите в изборната секция са изолирани.За да стане офанзива хакера би трябвало да пристигна на място и да хакне. Няма да го допуснем. Ще ни оказват помощ и чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Що се отнася до предаване на протоколите в изборната нощ,той съобщи, че макар че бюлетините ще се одобряват единствено в зала Арена Армеец, това ще става на три обособени места вътре, което ще улесни процедурата.

Каква изборна интензивност да чакаме?
Проф. Михаил Константинов ръководител на " Информационно обслужване ": 5 800 000 са наличните хора, които имат право да гласоподават тук в България. В чужбина не се гласоподава на локални избори. Ако излязат 3млн., което аз чакам, това ще бъде над 50 % изборна интензивност.
Според него обаче ЦИК ще регистрира по-ниска изборна интензивност, тъй като в описите има 6 200 000 имена, от които фантомите са 400 хиляди.

Константинов твърди, че най-вече се търгува с гласове при локалните избори, тъй като няколко гласа могат да трансформират хода на вота.
 Проф. Михаил Константинов: Подготовката за изборите е съвършена Проф. Михаил Константинов: Подготовката за изборите е съвършена
Две седмици остават до локалните избори. В студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия проф. Михаил Константинов съобщи, че все още подготовката на изборите в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР