Предстоящата среща на Федералния комитет по отворения пазар (FOMC), насрочена

...
Предстоящата среща на Федералния комитет по отворения пазар (FOMC), насрочена
Коментари Харесай

Срещата на FOMC наближава – как ще се отрази на цената на Биткойн?

Предстоящата среща на Федералния комитет по отворения пазар (FOMC), планувана за 31 януари, основава спекулации към решението на Федералния запас, с равни шансове за пауза или понижаване на лихвите през март.

Крипто пазарът, изключително вложителите в Биткойн , е оптимистичен заради дребната възможност от повишение на лихвите.

Бъдещето на Биткойн на фона на несигурността на FOMC

Анализаторите чакат нараснала волатилност за Биткойн тази седмица, като The Masked Investor показва кратковременен оптимизъм въз основа на съответни равнища на EMA.

Междувременно Blockchain Backer вижда евентуално намаляване на лихвения % от Фед като мечи катализатор за крипто пазара, наблягайки исторически трендове, благоприятстващи пауза за цената на Биткойн.

Различни гледни точки за понижаване на лихвените проценти от Фед

Blockchain Backer, в предаване онлайн в YouTube, предизвестява за евентуална неустойчивост след срещата на FOMC , предвиждайки облаги за половината крипто пазар и спад за другата половина.

Той акцентира позитивната корелация сред възхода на Биткойн през 2017 година с цикъла на повишение на лихвените проценти на Фед, като показва угриженост по отношение на въздействието на цикъла на понижаване на процентите.

Скорошния скок на Биткойн и динамичност на пазара

Биткойнът се възвърне, надхвърляйки $43м000 преди срещата на FOMC, възстановявайки се от скорошни спадове. Към 30 януари 2024 година той завоюва 2,71%, достигайки $43,366 с пазарна капитализация от $850.7 милиарда.

Обемът на търговия набъбна с 48,57% до $22.56 милиарда през последните 24 часа.

Положителните фактори включват понижени изходящи потоци на спот Биткойн ETF и понижени изходящи потоци от GBTC на Grayscale, което способства за възходящата инерция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР