Предстоящата олимпиада в Пекин е поредната пропусната възможност за реклама

...
Предстоящата олимпиада в Пекин е поредната пропусната възможност за реклама
Коментари Харесай

Китай – пазарът с неограничени възможности, който правителството неглижира



Предстоящата олимпиада в Пекин е следващата пропусната опция за реклама на българския зимен туризъм, съобщи в новия епизод на подкаста „ На всяка цена “ Лъчезар Динев , ръководител на Българо-китайската комерсиална камара. По думите на бизнесмена, българското държавно управление не поддържа родния бизнес, който желае да се развива на китайския пазар. 

„ Когато Калина Константинова (бел.ред. – още като зам.-министър на стопанската система в служебния кабинет) ми написа, че няколко изложби са изцяло задоволителни за 10-годишен интервал, аз не обърнах внимание. След това Даниела Везиева като министър на стопанската система ми написа едно писмо в отговор на молбата да открием повече представителства, те споделиха, че нямат средства. Аз споделих, че ние ще платим за отварянето на тези представителства, тя ми написа, изтъквам напълно буквално, че те имат опит и това е доста потребно за българския бизнес, само че те няма да го създадат “, разяснява Динев, който през днешния ден организира поредност от срещи по тематиката.  

 Лъчезар Динев

Българският бизнес – не е въпрос на развиване, а на оцеляване  

Според Лъчезар Динев българският бизнес е подложен в условия на оцеляване, а не на възобновяване или развиване. Скъпите енергоносители и неналичието на задоволителна поддръжка за дребните и междинни предприятия са единствено част от проблемите, пред които са изправени фирмите у нас. В същото време в Китай стартира сериозна стратегия точно по поддръжка на дребния и междинен бизнес, което би сложило българските компании, които влагат там, в доста неподходящо състояние.  

България изнася главно първични материали към Китай, а комплицираните геополитически връзки затрудняват българския бизнес, разяснява още Динев. По думите му неналичието на обмисляне е в основата на казуса, обвързван с външнотърговските връзки с Китай. 

Контейнерните транспорти – необяснимо високата цена  

За бизнеса високите цени на контейнерните транспорти са голословни, разяснява още Лъчезар Динев. По думите му с изключение на морските транспорти все по-добра опция стават и железопътните, само че и там цената се оскъпява. Предприемачът обърна внимание, че един от огромните играчи в бранша е датска компания, чиито услуги са поскъпнали неведнъж и необяснимо, само че отрасловият еврокомисар Маргрете Вестагер, която е родом от Дания, не е подхванала дейности по санкциониране на тази компания.  

Какво е бъдещето на китайската стопанска система, която означи закъснение на напредък в последното тримесечие на предходната година, и какви благоприятни условия пропуща българската страна ще научим в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР