Предстои увеличение на цените на автобусните превози, алармираха от Камарата

...
Предстои увеличение на цените на автобусните превози, алармираха от Камарата
Коментари Харесай

Камарата на провозвачите предупреди: Автобусният транспорт поскъпва!

Предстои нарастване на цените на автобусните транспорти, сигнализираха от Камарата на автомобилните превозвачи.

Те осведомят, че с решение на Министерския съвет от през вчерашния ден се усилват таксите за тежкотоварните коли и рейсовете. Димитър Димитров от Камарата разяснява, че ще нарастне транспортът на стоките, което ще увеличи и инфлацията:

" Повишавайки нашата транспортна услуга, това неизбежно води до нарастване цените на редица артикули. И това, което вършат е скандално и е скандално, не тъй като не би трябвало да се събират пари за пътища, ами методът, по който го вършат. Ние имаме една безусловно недобре функционираща толсистема. Бих употребявал думата даже и " пробита ". Никой не знае всичките пари ли се регистрират към страната. Никой не знае всичките тези комисионери по пътя дали добре си правят работата ".

Превозвачи разискват митинги, както и срещи с представители на идващото държавно управление.

От 1 юли цената за придвижване по пътища първи клас ще е сред 5 и 8 стотинки на километър, а за второкласните - сред 2 и 3 стотинки.

От 1 януари 2023 година толцените ще се покачат сред 10 и 13 стотинки за автомагистрала, сред 6 и 9 стотинки за първокачествен път, а за второкласните пътища - сред 4 и 7 стотинки на километър, припомня БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР