Предстои Столичният общински съвет да разгледа проект за цялостно обновяване

...
Предстои Столичният общински съвет да разгледа проект за цялостно обновяване
Коментари Харесай

Георгиев: За 2023г. предлагаме обновяване на 150 детски площадки

„ Предстои Столичният общински съвет да прегледа план за изцяло възобновяване на 150 на брой детски площадки единствено за 2023г ”. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Георгиев изясни, че критериите са заплаха, както и там, където има най-вече деца. „ Изцяло преценката за асортимент на площадките е задача на районните кметове. Очакваме готови механически бумаги, както и количествени сметки ”, съобщи още той, след което означи, че кварталите Люлин, Оборище, Красна поляна, както и централните софийски квартали са част от набелязаните. Председателят на СОС посочи, че главният проблем е намирането на пари. „ Ще се чака поддръжка от сполучливия софийски бизнес, от европейски средства и стратегии, както и част от средствата ориентирани към приватизацията да бъдат употребявани за реновиране на площадките ”. За младежите акцент са нови спортни обекти.

„ Изпратихме искане към всеки областен кмет да направи разбор и да даде приоритетност на избрани площадки, които се нуждаят от ремонт. Само през 2019г. бяха отпуснати 5 млн. лева за нови площадки, единствено предходната година направихме четири напълно актуализирани детски площадки и продължаваме с тези активност. Това съобщи Десислава Билева, заместник- кмет по направление „ Зелена система, екология и земеползване ”. Всичко вършим поетапно и имаме вяра, че по този начин ще реализираме задачите си ”, изясни още тя.

От конференцията стана ясно, че ориентировъчната цена на една площадка е 50 000лв. без Данък добавена стойност, като тя се разгръща на 150-170 кв. м. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР