Предстои сериозна промяна на времето, ако се съди по прогнозите.Идват

...
Предстои сериозна промяна на времето, ако се съди по прогнозите.Идват
Коментари Харесай

Предстои сериозна промяна на времето: Гответе се за валежи, навявания и преспи

Предстои сериозна смяна на времето, в случай че се съди по прогнозите.

Идват сняг и преспи. Такава е прогнозата на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология. Ето и детайлностите:

В четвъртък ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще стартира стопляне. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните - сред 7° и 12°.

В петък вятърът ще се усили още, изключително в Източна България, дневните температури там ще доближават тук-там 17-19°. След краткотрайно понижение, облачността още веднъж ще се усили и след обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и ще стартира бързо захлаждане.

През идващото денонощие преваляванията ще обзет цялата страна, има нараснала възможност тук-там да са обилни. Застудяването ще продължи, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток. С понижението на температурите, в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка, ще има навявания и преспи.

През нощта против неделя и в множеството региони в Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. В неделя от запад на изток преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. Ще бъде прохладно и студено, температурите ще са без значителен дневен ход, близки до нулата.

В понеделник ще има променлива облачност, над доста региони намаляваща до слънчево. Ще остане прохладно и студено. През нощта против вторник вятърът за малко ще се смени с югозападен и температурите едва ще се покачат. Облачността ще се усилва и денем ще бъде най-вече облачно, а след обяд от югозапад ще стартират нови превалявания. Вятърът още веднъж ще се обърне от северозапад и ще нахлува леден въздух. Дъждът бързо ще минава в сняг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР