Предстои президентът Румен Радев да обяви кога и на кого

...
Предстои президентът Румен Радев да обяви кога и на кого
Коментари Харесай

Кога президентът ще връчи трети мандат?

Предстои президентът Румен Радев да разгласи по кое време и на кого ще връчи третият, финален изследователски кабинет за сформиране на държавно управление. Той се връчва на парламентарно показана политическа мощ по преценка на президента.

За разлика от 7-дневния период за осъществяване на първия и втория мандат, при третия подобен период не е избран. От парламентарно показаните сили, които имат право да получат третия мандат, само от " Възраждане " показаха подготвеност да предложат състав на кабинет. От останалите политически сили обявиха, че биха върнали незабавно празна досието на президента, в случай че им бъде връчен трети мандат.

Вчера ПП-ДБ получиха и върнаха незабавно несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление и прикани президентът да насрочи избори 2 в 1. Датата на предварителните избори зависи от това по кое време третият мандат ще бъде върнат. За да съвпадне парламентарният избор с европейския на 9 юни, конституционната рулетка би трябвало да се завърти дефинитивно до 8 април.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР