Логично и естествено не получихме третия мандат, защото предварително заявихме,

...
Логично и естествено не получихме третия мандат, защото предварително заявихме,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Логично и естествено не получихме третия мандат

Логично и естествено не получихме третия мандат, тъй като авансово декларирахме, че не го желаем, сподели пред публицисти ръководителят на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова. Тя разяснява връчването и връщането незабавно на третия мандат от " ИТН " като безусловно разумно деяние. Всички се обединихме към това, че този парламент е привършен, добави тя.

Това, че не го получихме ние, също като нещо разумно и естествено, тъй като авансово декларирахме и обществено, и при президента Радев на консултациите, че не го желаем, че няма и да се опитваме да вършим болшинство и държавно управление, съобщи тя.

" За пръв път, за разлика от предходните, авансово споделяме: " Не ни го давайте, господин президент ". Има Такъв Народ обявиха: " Като ни го даде, ще го върнем ". Има лека разлика, тъй че дано да не търсим конспирация тук ", разяснява Нинова.

Относно апела на водача на ГЕРБ Бойко Борисов идващият министър председател да не бъде Димитър Главчев или Росен Желязков, тя разяснява, че той ги изненадва с това изявление. Когато ГЕРБ поддържаха тези промени в Конституцията, знаеха, че Желязков и Главчев са от ГЕРБ и са на тези позиции и са в този лист. Тогава гласоподаваха " за ", в този момент споделя: " Не, недейте ", само че типично е за Борисов заран, обед и вечер да си сменя позицията, добави Нинова.

Кого ще избере зависи, единствено от президента и дано да го оставим умерено да реши, сподели тя. По-рано през днешния ден разгласи, че стартира диалози с всички евентуални министър председатели. Като партия нямаме към момента покана за съвещания, явно той първо ще приказва с възможните претенденти от листата и чак по-късно ще стартира диалозите с нас, добави Нинова. Логично е да е по този начин, с цел да може и нас да ни осведоми по какъв начин са протекли тези диалози и кой от евентуалните претенденти вероятно е поел ангажимент и кой се е отказал, уточни тя.

Попитана дали чака това служебно държавно управление да бъде надпартийно, Нинова сподели: " Не можем да гадаем ". Нека първо да забележим премиера и неговото предложение за министри, добави тя. Лидерът на социалистите още веднъж удостовери, че са подготвени за избори. Нинова отхвърли да чакат конституционна рецесия. " Очакваме разсъдък, разговор. Президентът да реши какво да прави оттук насетне и да се готвим за избори ", добави тя.

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " изрази упования за избори " две в едно ". Президентът да не бави процедурата, с цел да спестим пари и да не разкарваме два пъти хората до урните, тъй като това е съвсем сигурна гаранция за ниска интензивност, добави тя.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР