Предстои премиера на мегапродукция на Фолклорен ансамбъл Родопа“, трилогията Изтървани

...
Предстои премиера на мегапродукция на Фолклорен ансамбъл Родопа“, трилогията Изтървани
Коментари Харесай

Ансамбъл „Родопа“ изненадва публиката с мегапродукция „Изтър...

Предстои премиера на мегапродукция на Фолклорен отбор „ Родопа “, трилогията „ Изтървани ритми “. Според основния живописен началник на знаковата за Смолян групировка Андриян Петров, сходен театър е първият по рода си юридически от отбор в страната.



„ Спектакълът пристигна от единствено себе си, защото по времето на тежката пандемия нямахме опция да се покажем пред публиката и успяхме да понатрупаме много материал, с който в този момент желаеме да изненадаме още веднъж нашите почитатели “, сподели на брифинг Петров.

Първата част на спектакъла е „ Изтървани ноти “. Тя ще бъде показана на премиера на 30 ноември в зала 1 на РДТ „ Николай Хайтов “ в Смолян. Основният акцент в него са двата оркестъра – националният на ансамбъла и духовият оркестър на Смолян. „ С тези неповторими музиканти единствено можем да се гордеем, да се работи с тях е предизвикателство, по тази причина взехме решение да създадем концерт, в който съдействието сред тях основава необикновено въодушевление. Ще се включат и националният хор, и танцьорите на ансамбъла, ще вземат участие и оркестър „ 101 каба гайди “ като специфични посетители. С това благосъстояние от музиканти на сцената достоверният фолклор на Родопите ще звучи филхармонично “, съобщи Петров.

Аранжиментите на творбите в спектакъла са на Митко Льолев, Николай Балабанов, Тошко Глухов, както и на починалия Костадин Льолев.



Втората част от трилогията е озаглавена „ Изтървани стъпки “. Тя ще бъде показана пред смолянската аудитория на 22 декември, в навечерието на Коледа. Това ще бъде мултимедиен театър, който ще съобщи още по-голяма висота на Ансамбъла от тази показана в спектакъла „ Невястата “, съобщи Петров. На сцената ще се нарисуват с танц и ритми знакови платна на Владимир Димитров - Майстора, Александър Жендов и други картини на наши велики създатели, като посредством родопска фолклорна атмосфера Ансамбъла ще пресъздаде безконечната битка сред Доброто и Злото.



Третата част е озаглавена „ Изтървани песни “. Планира се тя да бъде показана за първи път пред публиката в средата на януари 2023 година

Ще бъда изключително благополучен в случай че по-късно имаме опцията да създадем концерт, в който да обединим и трите елементи в един театър, сподели Петров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР