Предстои още паркове в София да бъдат отворени за посещения,

...
Предстои още паркове в София да бъдат отворени за посещения,
Коментари Харесай

Още паркове в София ще бъдат достъпни за разходки

Предстои още паркове в София да бъдат отворени за визити, сред които парк "Възраждане ". Заради ремонта в Западен парк, особено за майки с колички от на следващия ден ще бъде отворен парк "Света Троица ". Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя разясни, че специалистите на общината са имали задачата да следят деликатно какво се случва в парковете, тъй че да поправят ограниченията за достъп, с цел да са комфортни за хората.

Кметът изрази вяра, че достъпът до Витоша ще бъде позволен идната седмица. И подсети, че това зависи от персоналната отговорност на всеки жител и загатна неуспеха при първия опит за отваряне на пазарите.

Седмица за седмица от Столичната община се взимали решенията и за възобновяване на синята зона в центъра. Засега мнението на Фандъкова, че паркирането там не би трябвало да се заплаща, надделявало, само че от ден на ден били гласовете против хаоса с паркирането в централната градска част.

"Въпросът не е в парите, а в паркирането и хаоса в хубавото време. При неприятно време в центъра идват хората, които са на работа, само че при хубаво време, колите внезапно се усилват ", сподели кметът пред БиТиВи.

Столичният градоначалник уточни, че дезинфекцията и контролът в кварталите "Филиповци " и "Факултета " ще продължат макар премахването на частичните ограничаващи ограничения.

В средата на май ще стартира планът за разширението на бул. "Тодор Каблешков ". Откриването на новата линия на метрото се забавя поради това, че пасажерите са намалели в пъти, изясни Фандъкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР