Предстои началото на 7-то издание на Европейски ден на спорта

...
Предстои началото на 7-то издание на Европейски ден на спорта
Коментари Харесай

Инициатива провокира децата за повече възможности за физическа активност

Предстои началото на 7-то издание на Европейски ден на спорта в учебно заведение, което започва на 24.09 в над 400 учебни заведения от цялата страна и е отдадено на положението на учебните дворове. 
Европейски ден на спорта в учебно заведение се празнува всеки финален петък на месец септември и се координира от Сдружение “БГ Бъди деен ”. 
“Това ще бъде седмото издание на празника на спорта в учебно заведение. Традиционно привличаме над 400 учебни заведения всяка година, нека и тази година да притеглим толкоз и те не да не преминат към онлайн образование ”, споделя Румяна Киризиева , представител на самодейността BG Be Active.

Въпреки това е създаден и проект за включване, в случай че учениците са минали на онлайн образование. Вече е отворена и платформа за предварителна резервация на участници .

Към момента към този момент има учебни заведения, които са декларирали предпочитание да се включат, като след началото на образователната година обичайно се задействат и регистрациите. Вече са се присъединили учебни заведения както от огромни градове в страната, по този начин и от по-малки обитаеми места . Седмото издание на самодейността е отдадено на положението на учебните дворове.

“Тази година тематиката е дейни пространства и нашата  концепция е да предоставим на децата повече благоприятни условия за физическа интензивност и по какъв начин дворът може да даде тази опция ”, добавя Румяна Киризиева.

Учениците могат да получат разнообразни шаблони, с които да очертаят в учебния двор разнообразни игри. Парична премия пък ще ги подтиква да създадат по-красив учебния двор .

Чуйте повече в диалога на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР