Предстои екстрадирането на Рангел Бизюрев в България, съобщиха днес от

...
Предстои екстрадирането на Рангел Бизюрев в България, съобщиха днес от
Коментари Харесай

В Цалапица се надяват на възмездие след новината за връщането на Рангел Бизюрев

Предстои изгонването на Рангел Бизюрев в България, оповестиха през днешния ден от пловдивската прокуратура. Решението на Върховния съд в Дания, където беше хванат, е дефинитивно. Рангел беше притеглен като обвинен за осъществено съзнателно ликвидиране на 24-годишия Митко от Цалапица, само че се укриваше отвън страната.

Майката на убития Митко посрещна новината със сълзи от наслада.

" Аз се разплаках, прегърнах индивида, който получих информацията, и го прегърнах и го стиснах мощно и плачейки. Аз бях изгубила всякаква вяра ", сподели Атанаска Бакалова.



" Искаме всеки, който по един или различен метод е забъркан със убийството на Митко, да си понесе наказването, тъй като съгласно нас има и други забъркани, които на този стадий ги крият ", уточни Данчо Бимбалов – брачен партньор на Атанаска Бакалова.

Повече от три месеца продължи процедурата по взимане на решението за екстрадиция.

" Сега ще бъде в допълнение конкретизирана дата и час на предаването от способените управляващи в Дания и нашите управляващи, в тази ситуация - Върховната прокуратура ".



По информация на " По света и у нас " изгонването може да стане до 3 седмици. В качеството си на обвинен Бизюрев ще може да даде пояснения по следствието на убийството. По другото дело - против близнаците Борислав и Валентин Динкови, Рангел ще бъде разпитан като очевидец.

" За нас е значимо да създадем новия следствен опит, който съм поискала още предходната година и това да се случи с присъединяване на Рангел. Не на последно място - да се чуе това, което Рангел ще каже като фактология ", сподели Антоанета Николова – юрист на Атанаска Бакалова.



Адвокатът на близнаците Динкови съобщи за Българска национална телевизия, че те не се тормозят от връщането на Рангел в България.

" И се надаявам Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран преди делото и да бъде разпитан, и това дело за укривателство не би трябвало въобще да продължава – то трабва да бъде прекъснато и да потегля делото за ликвидиране ", сподели Атанаска Бакалова – майка на Димитър Малинов.

Делото против близнаците към този момент три пъти беше отлагано. На 26 март ще има ново съвещание, с нов арбитър, защото предходният напусна системата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР