Предстои да се проведе първото заседание по делото за нападението

...
Предстои да се проведе първото заседание по делото за нападението
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV в Охрид: Преди делото на Пендиков е подаден сигнал за бомба в съда


Предстои да се организира първото съвещание по делото за нападението над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков.

Ден преди делото до полицията е бил изпратен подправен сигнал за бомба в постройката на правосъдната палата в Охрид, предават специфичните пратеници на bTV Митьо Маринов и Мариан Александров.

На 19 януари вечерта Пендиков бе атакуван до заведение. На 14 февруари секретарят на българския клуб в Охрид даде първото си изявление пред Ивелина Драгнева, в което описа за нападението и за това, че заканите против него не стопират.

„ Северна Македония ще се погрижи да има нулева приемливост към насилието, изключително когато е междуетническо “, сподели външният министър на РСМ Буяр Османи, когато посети Пендиков във ВМА на 22 януари.

Междувременно вицепремиерът на Северна Македония разгласи в телевизионно изявление, че Пендиков би трябвало да бъде разследван за обиди към македонците.

„ Ще желая от прокуратурата, както го вършим при най-новите случаи, да проверява, когато има език на омразата. Когато има омаловажаване на нашия народ и на нашето достолепие. Пендиков не би трябвало да бъде изключение “, разяснява Маричич, който е вицепремиер по европейските въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР