Предстои безпрецедентна вечер в рамките на една предизборна кампания, белязана

...
Предстои безпрецедентна вечер в рамките на една предизборна кампания, белязана
Коментари Харесай

Тръмп vs. Байдън: Досега такъв дебат не е имало!

Предстои невиждана вечер в границите на една предизборна акция, белязана от исторически събития: 19 дни преди президентските избори в Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговият конкурент от Демократическата партия Джо Байдън, който води в социологическите изследвания, ще дават отговор довечера на въпроси на гласоподаватели директно по малкия екран, само че двамата ще бъдат предавани по разнообразни канали, написа Елоди Кюзен в репортаж за " Франс прес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Това е най-скорошният епизод от сагата към президентските диспути, която стартира с новината от 1 октомври, че Доналд Тръмп, на 74 години, е дал позитивна проба за Covid-19.

Президентът републиканец ще беседва с гласоподаватели в продължение на един час във Флорида довечера (03:00 ч. българско време) по Ен Би Си, а неговият противник демократ ще прави същото нещо в родния си щат Пенсилвания и ще бъде предаван по малкия екран съперник Ей Би Си.

Това са два основни щата, в които Тръмп победи през 2016 година и в които Джо Байдън, на 77 години, наподобява към този момент има преимущество в социологическите изследвания.

Бившият вицепрезидент демократ води с към 10 пункта приблизително за страната в социологическите изследвания за президентските избори на 3 ноември. Въпреки това преднината на Байдън е дребна в основните щати, от които зависи коя партия печели изборите в Съединени американски щати.

Тъй като Доналд Тръмп има да наваксва, " той има потребност да промени наклонността на тези избори. Той се нуждае от диспути повече от Байдън ", споделя Дейвид Кейнън, учител по политически науки в университета на Уисконсин, който също е измежду основните щати.

Идеята да бъдат проведени две разнообразни излъчвания едновременно звучи " в действителност зле ", споделя той. " Това е същинска загуба за демокрацията ".

Американският президент, който към този момент се възвърне и даже твърди, че е придобил " имунитет ", с възторг възобнови предизборните си прояви от понеделник. Флорида, Пенсилвания, Айова: той направи три митинга за три дни.

Крайно ядовит по отношение на съперника си, Тръмп упрекна Джо Байдън, че е " подкупен политик " на протест в Де Мойн, Айова. " На него изобщо не трябваше да му се позволява да става претендент " за президент, сподели Тръмп.

" Джо е изпържен ", " Джо си е изгубил мозъка ", съобщи Тръмп пред избухналата в смях навалица от поддръжници.

" Ако той завоюва, страната ще бъде ръководена от радикалната левица. Те желаят властта, и Бог да ни е на помощ, в случай че я получат ", добави американският президент.

След пътешестване в Охайо в понеделник и във Флорида във вторник за вицепрезидента на Барак Обама остана единствено още едно събитие тази седмица: онлайн акция за събиране на средства през вчерашния ден.

От предходната седмица Тръмп, който не е оповестявал негативен тест, отхвърли да взе участие във втория спор, плануван за през днешния ден, откакто уредниците на дебата оповестиха, че той ще бъде виртуален от съображения за сигурност и поради заплахата Тръмп към момента да е инфектиран.

" Няма да си изгубвам времето ", безапелационен бе президентът.

Шокиращата вест за заразяването му с ковид бе оповестена по-малко от три дни след първия оспорван спор с Джо Байдън.

Двамата претенденти за президент дебатираха в продължение на 90 минути на сцената, като в залата околните на Доналд Тръмп бяха махнали защитните си маски. Сред тях бе и Мелания Тръмп, която също даде позитивна проба за ковид.

Тя разгласи през вчерашния ден вечерта, че синът на президентската двойка Барън, на 14 години, също е бил инфектиран с ковид, само че че към този момент, като нея, дава негативни проби за вируса.

Байдън, който е извънредно внимателен във връзка с вируса (дори прекомерно внимателен съгласно републиканците, които го упрекват, че се възползва от обстановката, с цел да се скрие от избирателите), отхвърли да отсрочи датата на втория двубой, както оферираше екипът на Тръмп.

Не може да става и дума за смяна в графика, закрепен доста от дълго време, поради " непостоянното държание " на Доналд Тръмп, съобщи екипът на Байдън.

Третият спор е плануван за 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси.

В четвъртък Доналд Тръмп и модераторката Савана Гътри ще съблюдават обществена отдалеченост, а участниците, които ще задават въпроси на президента, ще носят маски, заяви Ен Би Си.

Доктор Антъни Фаучи, един от главните специалисти на американското държавно управление за ковид, съобщи, че организмът на президента " към този момент не отделя заразния вирус ", споделиха още от малкия екран.

Така нареченият " таун хол ", който е американска политическа традиция, съставлява лъчение онлайн на диалог сред претендент и група гласоподаватели, които му задават въпроси, като в диалога взе участие и модератор.

Разговорите с Тръмп и Байдън са предстоящи с огромен интерес, а по-късно ще бъдат и сравнявани.

Според Дейвид Кейнън няма подозрение, че във формат " таун хол " експресивният Тръмп ще притегли повече фенове. " Хората обожават драмата ", споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР