Представят новия главен архитект на Община Варна Стоян Петков. В момента

...
Представят новия главен архитект на Община Варна Стоян Петков.
В момента
Коментари Харесай

Назначен е временен главен архитект на Варна

Представят новия основен проектант на Община Варна Стоян Петков.

" В момента заемането на позицията е с темперамент на краткотрайно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс за основен проектант ", посочи кметът Иван Портних.

Петков е бил основен проектант на Община Аксаково.

И двамата обявиха, че се възнамерява организирането на полемика с специалисти за визията на града.

Припомняме, че на 19 април кметът на Варна Иван Портних изиска от основния проектант Виктор Бузев да подава оставката си до края на деня. Тъй като тя не бе подадена в инструкции период, бе формирано дисциплинарно произвеждане и той беше отхвърлен от служба. Функциите на основен проектант на Общината бяха поети от Лидия Цекова.

Като претекстове за отстраняването на Бузев кметът уточни, че има ясни опити за незаконосъобразни дейности от страна на основния проектант, водещи до обосновано съмнение за зависимости. Освен това в работата му липсва цялостна визия за развиването на града.

Други претекстове бяха: въпросът с бараките в курорта Златни пясъци; бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата; презастрояване в обособени зони; липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, бездейност във връзка с основни планове като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други; издаденото позволение за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант Хоризонт и други

Очаквайте детайлности!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР