Представяме ви Purl, розово кълбо вълна – новата героиня на

...
Представяме ви Purl, розово кълбо вълна – новата героиня на
Коментари Харесай

Purl, която иска някой да я чуе!

Представяме ви Purl, розово кълбо вълна – новата героиня на Pixar. С нейната история стартира представянето на нов пробен проект – SparkShort, който дава опция на всички, които работят за компанията да осъществят свои собствени нискобюджетни продукции.

Пърл е ярка (розова), доброжелателна и въодушевена. Тя няма самообладание да стартира работа в бързоразвиващ се start-up. Това е –  B.R.O. Capital (ако го преведете като „ Б.Р.А.Т.О. Кепитал “ , няма да сбъркате) – компания, в която работят единствено мъже. Как приемат Пърл и по какъв начин самата тя се вписва там? На този въпрос дава отговор създателят и режисьор на късометражния анимационен филм Кристен Лестър, която в действителност споделя личната си история:

" В първата ми работа бях единствената жена в екипа. За да се интегрирам и развъртвам, ми се наложи да стана " едно от момчетата " .

И Пърл прави същото – трансформира имиджа си, стила, говора, шегите и даже походката. И това е доста смешно, само че единствено в анимационен филм. В живота превключването в режим „ брато/копеле/майна “, с цел да имаш късмет някой да чуе концепциите ти или просто, с цел да получиш покана за обед с „ момчетата “, въобще не е прелестно. Корпоративен #MeToo.

Кристен Лестър споделя, че в Pixar за първи път в професионалната си кариера се е озовала, заобиколена от девойки, и тогава е осъзнала, че толкоз е прикривала женската си същина в напъните си да се интегрира в напълно мъжка среда, че даже я е притъпила. 

Тази история, както и другите разказани в SparkShort, със сигурност ще " възпламенят искрата на творчеството " в Pixar,  както самите мениджъри на компанията се надяват, оттам ще се появят нови хрумвания, сюжети и облици, основани с готовност и без ограничавания . А от тях Pixar ще направи блокбастъри. 

А пък краят на историята на Пърл ще ви изненада прелестно, изключително в случай че сте наясно с началото. Вижте го. 


 Какво ни научиха филмите за това да си жена?

 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР