Представяме ви първите резултати от nаневропейско здравно проучване, организирано от

...
Представяме ви първите резултати от nаневропейско здравно проучване, организирано от
Коментари Харесай

Европейско здравно проучване на HUAWEI: 87% от притежателите на смарт часовник са въвели нов здравословен навик в живота си



Представяме ви първите резултати от nаневропейско здравно изследване, проведено от Huawei, по отношение на ролята на смарт часовниците за възстановяване на метода на живот. Проучването изследва здравната информираност, настройки и държание. Общо за Европа, то разкрива относително лимитирани знания на потребителите за това какво съставлява положително здраве и акцентира неизползвания капацитет на интелигентните здравни технологии.
Едва 50% от европейските жители са удовлетворени от физическата си форма, само че 91% желаят да подобрят най-малко един, обвързван със здравето, аспект от метода си на живот. Повечето консуматори на смарт часовници (88%) считат, че тяхното устройство може да помогне за възстановяване на физическото им здраве; 87% са въвели най-малко един нов здравословен табиет вследствие на предоставените от него данни. Психичното здраве се обрисува като главно терзание на потребителите, като сънят и стресът са посочени като два от главните проблеми; само че информираността за значими здравни индикатори е мощно лимитирана. Над половината (54%) от европейците не се подлагат на постоянни профилактични медицински прегледи; 63% от потребителите на смарт часовник са посетили доктор, откакто са получили необикновени резултати от устройството си  Снимка 643996
Източник:

Европейското здравно изследване на HUAWEI за 2023 година е извършено от Ipsos* и дава скъпа визия за настройките и държанието на европейските жители във връзка с грижата за здравето. То разкрива още неосъщественият в това отношение капацитет на смарт часовниците във време, когато превантивните грижи и демократизирането на здравната информация са по-важни от всеки път.

" Психичното и физическото здраве са главен приритет за обособените хора и обществото като цяло ", отбелязва Уилям Тиан, президент за Европа на Huawei Consumer Business Group. " Поставихме си за цел да намерим отговори на въпросите дали европейските жители интензивно дават приоритет на персоналното си здраве и дали разпознават основните индикатори, които са от решаващо значение за цялостното им богатство. Освен това се опитахме да разберем дали потребителите на смарт часовници демонстрират по-голяма здравна информираност и по-здравословни привички спрямо тези, които не употребяват смарт устройствата. Нашето проучване разкри някои притеснителни резултати, като в същото време недвусмислено показва трансформиращото въздействие на фокусирания върху здравето смарт часовник. "

Ето обобщение на някои от главните инсайти, получени от изследването:
 Снимка 643997
Източник:

Не съм удовлетворен от здравето си

Европейският интерес към грижата за здравето е висок, с идентичен акцент върху психологичното и физическото здраве измежду интервюираните (> 83% против > 82%). Въпреки това цялостното задоволство може да се окачестви като приблизително, като единствено половината от участниците означават, че са удовлетворени от общото си здраве. Сред изразените терзания на хората са физическата форма (24%), подвижността (26%), понижените равнища на сила (29%) и наднорменото тегло или затлъстяването (46%). В умозаключение, изследването свно демонстрира както нуждата, по този начин и желанието за възстановяване на здравето.

Добри планове...незадоволителни резултати

91% от интервюираните показват предпочитание да трансформират най-малко един аспект от здравословния си метод на живот, като всеки от тях се стреми да усъвършенства приблизително близо четири (3,9) здравословни навика. За огромна част от участниците в изследването, намаляването на напрежението е главен приоритет (43% от анкетираните), следвано от поддържането на вярното тегло (40%), здравословното хранене (35%), обезпечаването на съответен сън (35%) и ежедневни извършения (34%). Въпреки тези цели, 72% от европейските жители признават, че имат потребност от спомагателна мотивация или постоянно губят предпочитание да се придържат към навиците за здравословен метод на живот.

Недостигът на познания пречи на напредъка

Според събраните данни, знанията за значимите здравни индикатори са мощно лимитирани (като множеството представени индикатори от респондентите въобще не са действителни здравни метрики, а по-скоро действия като " пиянство на повече вода " ). Остава доста ниско и осъзнаването на това какви би трябвало да бъдат верните " резултати " за избрани жизненоважни здравни индикатори за всеки субект. Това демонстрира забележителна липса на познания във връзка с индикаторите, оказващи въздействие върху здравето. Въпреки това, опцията за достъп до персонализирани здравни резултати директно въздейства върху по-задълбоченото схващане на здравето - потребителите, употребяващи смарт часовници в Европа, са приблизително с 51% по-склонни да наблюдават целевите измервания за всички основни индикатори.

Множество индикатори, дребни привички, огромни промени

Постоянното следене на другите здравни индикатори оказва помощ за развиването на привички и смяна на държанието. Данните от проучването демонстрират въздействието, което смарт часовниците могат да окажат в това отношение:
Средно за потребителите, които употребяват смарт часовници в Европа, е налице 51% по-голяма възможност да са наясно с точните целеви измервания за всички съществени здравни индикатори спрямо тези, които не употребяват тези устройства. Също по този начин вероятността те да са осведомени с измерването на телесните мазнини е по-голяма със 75%, а вероятността да са наясно каква е дневната им цел за банкет на калории стига до 71%. Потребителите, употребяващи смарт часовници, ревизират главните си здравни индикатори два пъти по-често. Те наблюдават съвсем три пъти по-често сърдечната периодичност, насищането с О2 в кръвта и изгорените калории (съответно 2.8x, 2.7x и 2.6x). Сред всекидневно проследяваните метрики доминира физическата интензивност, измерена посредством стъпки, като съвсем половината от всички консуматори наблюдават стъпките си всекидневно - значим фактор за възстановяване на здравето. Потребителите, които употребяват смарт часовници, одобряват с нараснало внимание здравните вести от своите устройства, като над 74% търсят съвет, когато получат предизвестие за необикновени здравни индикатори. Това кара 63% да създадат консултация със своя доктор. Освен това, впечатляващите 87% от потребителите, употребяващи смарт часовници, трансформират здравословното си държание въз основа на информацията от устройството си, приблизително две промени на консуматор. Това ново държание включва по-чести извършения (47%), по-голяма дълготрайност на упражненията (41%), усъвършенствани привички на сън (39%) и корекции в диетата (28%). Категорично, потребителите, употребяващи смарт часовници, са на мнение, че с устройството си реализират големи позитивни резултати, като 88% са съгласни, че то може да помогне за възстановяване на физическото им здраве; 86% за общото им качество на живот; и 76% за психологичното им здраве.  Снимка 643998
Източник:

Леснодостъпни здравни индикатори, с помощта на три Huawei Health лаборатории

Huawei има десетгодишен опит в създаването на водещо в света портфолио от носими устройства във връзка с хардуера, софтуера и услугите. Постоянният ангажимент към научните проучвания и нововъведенията в региона на здравните и фитнес технологии разрешава на компанията да създава съвременни и точни интелигентни датчици. От 2016 година насам в света са основани три здравни лаборатории на компанията - в Сиан и Сонгшан Лейкс в Китай, и тази година в Хелзинки, Финландия, скоро след премиерата на най-новата серия Huawei Watch GT 4, която предложи на европейския и българския пазар голям брой разнообразни дизайни за дамите и кавалерите. Финландската здравна лаборатория разполага с мултидисциплинарен научноизследователски екип, състоящ се от 6 докторанти и 20 специалисти в 5 съществени области - физиология, изкуствен интелект, машинно образование, тестване на програмен продукт и софтуерно инженерство - в 7 страни от Европейски Съюз, тъй че всяка област на спорта и здравните проучвания да е на равнището на актуалните международни стандарти.

За цялостна разбивка на данните по страни, посетете формалния уеб страница и изтеглете цялостния отчет

*Количествено онлайн изследване, извършено от Ipsos през септември 2023 година в: Германия, Полша, Испания, Италия, Румъния, България, Турция, Обединеното кралство. Средно за страните, N=8019, респонденти, представителни за общото население на възраст 18-64 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР