Представяме ви няколко ефективни практики, които ще ви помогнат да

...
Представяме ви няколко ефективни практики, които ще ви помогнат да
Коментари Харесай

Няколко СЪВЕТА как да се освободите от „оковите“ на обидата и негодуванието

Представяме ви няколко ефикасни практики, които ще ви оказват помощ да обработите, да приемете и да изведете от вътрешният ви свят, насъбрания негатив. Важно е от време на време да се занимавате с „ разчистване “ на прочувственото ви положение, в противоположен случай рискувате изцяло да загубите дарба, да се наслаждавате пълноценно на живота.

Съвети за дейно за справяне с обидите и насъбраните негативи:

 Няколко СЪВЕТА по какъв начин да се освободите от „ оковите “ на обидата и негодуванието

Съвет № 1: Плачете.

Поплачете си постоянно, когато почувствате тази прочувствена нужда. Сълзите имат пречистващ резултати. Те ще „ изкъпят “ душата ви!

Особено дейно, когато обидата е напълно „ прясна “. Никога не сдържайте сълзите си и не натрупвайте отрицателни страсти. Не забравяйте, че здравето е по-важно от гордостта, а последното даже може да докара до доста неприятни последствия върху тялото ви.

Съвет № 2: Осигурете си „ възглавница за изложение на страсти “.

За да извършите това, просто използвайте елементарна възглавница, само че не позволявайте на никой различен да я употребява. Тази възглавница би трябвало да бъде употребена, единствено в положение на възмущение. Визуализирайте си, че като че ли самият човек е пред вас и вие изливате назад цялата породена от него засегнатост. С такава възглавница можете освен да се „ биете “, само че и да си „ говорите “. Правете всичко, което сметнете за належащо, главното е да не задържате възприятието на засегнатост в себе си.

Съвет № 3: Изкрещете страстите си.

Трябва да намерите уместно място, където никой няма да ви разсейва и най-важното е да не ви чуват. На такова място можете да крещите с цялостно гърло, без да е належащо да контролирате думите си. Този способ е извънредно потребен, който ще ви помогне бързо да се отървете от насъбраното възмущение. За да крещите, можете просто да се усамотите вкъщи. И не се тормозете какво ще си помислят съседите за вас, тъй като здравето ви е по-скъпо от нечии спекулации, нали?

Съвет № 4: Говорете на водата. Да, тъкмо по този начин! Кажете всичко, което изпитвате на водата.

Друг магически способ, е да се оттеглите покрай някое езерце, поточе, бразда, бараж, вада и да излеете душата си пред течащата вода за всичко, което ви тормози. Водата е неведнъж потвърдено средство за отърваване от негодуванието. Но даже и да няма наоколо, можете просто да пуснете крана и да „ споделите “ всичко на течащата вода. Чаша с вода, също ще ви помогне.

Съвет № 5: Изпишете цялото си възмущение върху лист хартия.

Вземете бял лист хартия, молив или химикал, напишете за всичко, което ви тормози. Ако на листа няма свободно място, вземете различен и продължете. Не забравяйте да посочите датата и часа и след няколко часа препрочетете всичко, което сте написали. Повярвайте, че страстите няма да кипят във вас толкоз мощно, както преди минути. След това листът на страстите може да бъде изгорял и да наблюдавате по какъв начин всичките ви недоволства изгарят с него.

Всички тези способи в действителност работят, само че най–ефективният си остава – работата със съзнанието. Ако сте мощно засегнати и чувствате, че към този момент и тялото ви страда, пробвайте да пандизите очи, да се отпуснете и да пресъздавате болките си в избрани облици и по-късно да ги „ извадите “ от себе си.

Резултатите от тази процедура ще ви изненадат, и то доста прелестно. Само за няколко минути можете да се отървете от това, което ви е тревожило толкоз дълго време. Работете над обидите, прощавайте на околните си и не губете способността да се радвате на живота!

Останете щастливи!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР