Представяме ви Христина Георгиева – едно момиче, на което много

...
Представяме ви Христина Георгиева – едно момиче, на което много
Коментари Харесай

Христина Георгиева от Lidl: За да създадеш нещо вълшебно, трябва да дадеш всичко от себе си

Представяме ви Христина Георгиева – едно момиче, на което доста пасва цифрата 3. Тя е на 33, приключила е „ Туризъм “ и е съумяла да отбрани и 3 магистърски степени – „ Медийна информация и реклама “ в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии, „ Трудова и организационна логика на психиката “ в СУ „ Св. Климент Охридски “ и Бизнес финанси в Международното висше бизнес учебно заведение. Съвсем неотдавна се дипломира и от Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България.

e измежду фирмите, подписали Принципите за овластяване на дамите на Организация на обединените нации като значима стъпка от тактиката си интензивно да способства за развиването на дамите на работното място. По данни за 2019 година 63% от всички чиновници на Лидл България са дами. Допълнителна цел е насърчаването на повече дами да поемат управителни позиции на приблизително и висше управническо равнище, а специфичен фокус на компанията е да работи за реализиране на най-благоприятен баланс работа – персонален живот като изискване за кариерно подкрепяне на дамите в бизнеса. Срещаме се с Христина – Регионален управител продажби в Lidl, с цел да ни опише за динамичната си кариера си и по какъв начин съумява да откри салдото сред работата и персоналния си живот.

От какъв брой време работите в Lidl и за какво избрахте тъкмо тази компания?

Най-важното за мен беше, че е интернационална компания с наличие в доста страни и това ми даде усещане за сигурност, от каквато се нуждаех в този миг. Истината е, че когато аплайвах за работата, не знаех доста елементи. Работя в Lidl през цялото време на компанията у нас - от 2010 годинa, когато отвориха първите магазини на веригата в България. Щастлива съм от избора си, тъй като съумях да се потвърдя и осъществявам. Започнах като заместник-мениджър на филиал, по-късно поех позицията управител филиал, а в този момент към този момент съм районен управител продажби.

Какво стои зад формулировката на тези позиции и какво Ви притегля в специалността?

Отговарям за три магазина в София и управлявам екип от 75 индивида. Всеки ден идва с нови обстановки и ме учи по какъв начин да развъртвам организаторските си и управнически умения. Редом с мениджърските функционалности, се стремя да предизвиквам сътрудниците си да се развиват професионално. Доверявам им се, делегирайки задания, постаравам се да сътворявам положителна и мотивираща работна атмосфера. Провеждам десетки диалози всеки ден, вземам оперативни решения, проследявам за концепциите и процесите и нося отговорност за финансовите индикатори и спазването на законовите правила и стандарти. Въпреки че може да звучи стресиращо, видяно в профил, не мога да си показва да съм отвън това движение.

Харесва ми, че всеки ден поддържам връзка с доста хора – с сътрудниците си, с клиенти. Така всеки ден узнавам нещо ново за себе си, за работата си и за живота.

Кое е най-голямото предизвикателство и най-сериозният мотив за професионална горделивост през тези години?

Най-сериозното предизвикателство свързвам с прекосяването ми от една професионална позиция на друга. Освен самата смяна, която постоянно вълнува всеки човек, най-много ми е тежала раздялата с екипа, с който съм работила. От друга страна, всяко ново начало идва с положителни провокации като построяването на нов и обединен екип. В такива моменти постоянно си подсещам една мисъл на Робин Шарма –  „ Гледай на работата си като на поминък. Изпипвай и най-малките елементи и дай всичко от себе си, с цел да създадеш нещо вълшебно. Защото там се крие твоето великолепие “. Гордея се с всяка стъпка от професионалния си път досега, само че най-вече с резултатите, които реализираме с екипите, с които работим дружно.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР