Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев подкрепя тезата на правосъдния

...
Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев подкрепя тезата на правосъдния
Коментари Харесай

Представляващият ВСС призова за конструктивни отношения между отделните власти

Представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев поддържа тезата на правосъдния министър, че би трябвало да бъде питан Конституционният съд за основанията и процедурата по предварително премахване на тримата огромни в правосъдната власт.

Магдалинчев и Вероника Имова, която е член на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, разясниха, че връзките сред обособените управляващи би трябвало да бъдат градивни и показаха паника от тона на парламентарния спор по време на чуването на Янаки Стоилов и Бойко Рашков.

" Съдебната система постоянно е била толерантна към другите две управляващи. И сдържана. Така беше и този път. За страдание напоследък следим друго отношение от изпълнителната и законодателната власт в лицето на обособени техни представители. Някои неща звучат съвсем като закана или опасност. Изказванията на някои политици звучаха по този начин: Или го отстранявате основния прокурор или вие си отивате. Е, избирам да си отида, вместо да ми слагат по този начин ултимативно нещата ", съобщи Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет.

" Бих приела като персонална засегнатост и това е реалност, че от парламентарната естрада се приказва за членове на Висш съдебен съвет като за хора, които са с незадоволителна или съмнителна професионална подготвеност ", съобщи Вероника Имова, член на Висшия правосъден съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР