Представителката на Азербайджан Сияна Василева е новият член на Комисията ...

Представителката на Азербайджан Сияна Василева е новият член на Комисията

Представителката на Азербайджан Сияна Василева е новия член на Комисията на атлетите към FIG

Представителката на Азербайджан Сияна Василева е новият член на Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика (FIG).  Дъщерята на Марияна Василева, която е основен треньор на националния тим на някогашната съветска република, изпревари в конкуренцията Невяна Владинова и австрийката Никол Рупрехт, които досигнаха до последния стадий от гласуването!Изборът се състоя по време на международното състезание в Китакюшу (Япония), като право на глас имаха всички страни участващи в шампионата на планетата, само че гласоподаваха единствено гимнастичките. Всяка страна имаха право единствено на 1 глас.Сияна Василева сега работи с ансамбъла на Азербайджан.
Президентът на Европейската федерация по гимнастика Фарид Галибов, който е и министър на спорта в Азербайджан е претендент за президент на Международната федерация по гимнастика. Другият претендент за поста е досегашния началник на международната централа Моринари Ватанабе. Изборът ще се състои по време на кногреса първоначално на ноември в Анталия (Турция).
През 2017 година по време на международното състезание в Пезаро българската кандидатура беше Християна Тодорова. Тогава 4 гласа не стигнаха на бронзовата ни медалистка от Игрите в Рио де Жанейро да влезе в комисията. Мястото с 20:16 вота завоюва звездата на Беларус и бронзовата медалистка от Олимпиадата в Лондон през 2012 Любов Черкашина.

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg