Представителите на Република Сръбска (РС) са част от процеса на

...
Представителите на Република Сръбска (РС) са част от процеса на
Коментари Харесай

Вархеи: Република Сръбска носи отговорност за реформите по пътя на БиХ към ЕС

„ Представителите на Република Сръбска (РС) са част от процеса на взимане на решения и носят отговорност за промените, които ще разрешават на Босна и Херцеговина (БиХ) да напредне по пътя си към Европейски Съюз. “

Това съобщи комисарят по разширението на Европейски Съюз Оливър Вархеи, представен от „ Сараево таймс “.

Вархеи сподели, че се надява на позитивен резултат на съвещанието на Европейския съвет, който ще разиска рекомендацията на Европейска комисия за започване на договаряния с БиХ идната седмица, и добави, че не може да приказва за вероятни дати за започване на договарянията.

Комисарят уточни, че промените в Изборния закон към момента остават изискване за по-нататъшния прогрес на БиХ в европейската интеграция, само че че има време за приемането им до локалните избори.

" От наша страна виждаме, че работата по него напредва сносно и че към момента има време до локалните избори. Бихме желали промените по отношение на честността на изборния развой да бъдат признати преди вота. " - добави той.

Вархеи означи позитивните промени в БиХ след изборите през 2022 година, като акцентира, че е налице функционираща политическа конструкция, в която представителите на трите съставни народи са съумели да се спогодят за обединения на всички нива на ръководство в страната. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР