Представителите на политическите партии, участвали в консултациите за Районната избирателна

...
Представителите на политическите партии, участвали в консултациите за Районната избирателна
Коментари Харесай

Предизборни драми в Хасково: БСП и ДПС поискаха секретарското място на РИК

Представителите на политическите партии, взели участие в консултациите за Районната изборна комисия (РИК) - Хасково, не реализираха единодушие и по този начин решението за състава на комисията ще е на Централаната изборна комисия (ЦИК). Това стана ясно от известие на Областната администрация. Консултациите бяха свикани и водени от регионалния шеф на област Хасково доктор Стефка Здравкова и се организираха в зала „ Марица “ на Областна администрация - Хасково.

Всички представители на парламентарно показаните партии и обединения и партиите и обединенията, които имат определени с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани, направиха оферти за цялостния състав на членове на РИК-Хасково, който съгласно решение на ЦИК №1966-НС от 28.01.2021 година е за 15 души.

Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ желаеха секретарското място, същото място желаеха и „ ДПС”. След като не се стигна до единодушие, регионалният шеф разгласи, че ще изпрати протокола от консултациите и всички предоставени документи за назначение на РИК-Хасково от ЦИК.

Централната изборна комисия назначава РИК за всеки регион до 50 дни преди изборния ден, т.е. в период до 12.02.2021 година в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР