Представителите на “Демократична България в Столичния общински съветник призоваха кмета

...
Представителите на “Демократична България в Столичния общински съветник призоваха кмета
Коментари Харесай

ДБ поиска забрана на шествието на Безсмъртния полк

Представителите на “Демократична България ” в Столичния общински консултант приканиха кмета Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието на Безсмъртния полк на 9 май в София.

“Напомням на госпожа кметицата, че на 7 март 2022 Русия разгласи България за неприятелска страна ”, означи общинският консултант Симеон Ставрев и цитира уеб страницата на уредниците, съгласно който на идното шествие са разрешени само знамената на България, Русия, Съюз на съветските социалистически републики и Победата, представен от пресцентъра на партията.

Ставрев напомня още, че през март 2023-а година Международният углавен съд в Хага е издал заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, упрекнат за депортирането на 16 000 украински деца в Русия.

Бойко Димитров, също представител на Демократична България в Столичния общински съвет, отбелязва, че макар апела на групата към Фандъкова миналогодишното шествие се е провело. 

“Столичният кмет разреши флагове със сърп и чук, знаци KGB и Z, съветски флагове, портрети на убийците Путин и Рамзан Кадиров, да манифестират в центъра на София. Призоваваме госпожа Фандъкова да бъде на висотата на своите пълномощия като кмет на европейска София и да не допусне терористични митинги в нашия град ”, съобщи Димитров.

В множеството източноевропейски страни, последната от които Латвия, деветомайските шествия с пропутински знаци са неразрешени. През 2023-а година шествието на Безсмъртния полк е анулирано даже в редица съветски градове и райони от основание за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР