Представителите на БСП в лицето на Владимир Москов – заместник-председател

...
Представителите на БСП в лицето на Владимир Москов – заместник-председател
Коментари Харесай

БСП се срещна с Асоциацията на малките кметства

Представителите на Българска социалистическа партия в лицето на Владимир Москов – заместник-председател на Българска социалистическа партия по локално самоуправление и кмет на Гоце Делчев, Владимир Георгиев – ръководител на Съвета по локално самоуправление към Националния съвет на Българска социалистическа партия и кмет на Самоков, секретарят на ИБ на Българска социалистическа партия и лидер на левицата в 23-ти МИР в София Христо Проданов и членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия и лидер на левицата в 24-ти МИР в София Георги Свиленски се срещнаха със Сдружението на  кметовете на кметства и кметски наместници.

На срещата участваха ръководителят на сдружението и кмет на Калофер Румен Стоянов, зам.-председателят на сдружението и кмет на с. Змейово Стоян Трифонов, членовете  на Управителния съвет на сдружението и кметове на с. Боздуганово Гено Генов, на с. Момчиловци Сийка Суркова, на Чепинци Мустафа Ахмедов Брахимбашев, на Козаново Антоанета Паунова-Фонди и на Избеглии – Йордан Райчев.

Кметове на дребните обитаеми места и представителите на левицата се сплотиха към предлагането на Българска социалистическа партия да продължи стартирания още през 2005 година развой на фискална децентрализация като една част от налога върху приходите да остава за общините.

Кметовете показаха неодобрение от систематичното нарушение на законите в страната, което се отразява отрицателно и на самите кметства.

Представителите на Сдружението на  кметовете на кметства и кметски наместници представиха казуса за делегираните бюджети, сигурността на хората и запазване на селскостопанската продукция.

Те сложиха въпроса за усилване пълномощията на кметовете на кметства за по-добър надзор по консумиране на средствата, избрани им от бюджета.

Представителите на Българска социалистическа партия се ангажираха да слагат проблемите на дребните общини в Народното събрание и да продължат разговора с регулярни срещи за решение проблемите на дребните обитаеми места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР