Представители от Академичното ръководство на Технически университет – Варна проведоха

...
Представители от Академичното ръководство на Технически университет – Варна проведоха
Коментари Харесай

ТУ – Варна разшири сътрудничеството си с УКЛО при Университета „Св. Климент Охридски” – Битоля

Представители от Академичното управление на Технически университет – Варна организираха редица работни срещи по време на едноседмично посещаване /15 – 19.01.2024 г./ в Университета „ Св. Климент Охридски ” – Битоля за развиване и уголемение на академичното съдействие сред двете висши образователни заведения.

Проф. доктор Драгомир Пламенов, ректор, и доцент доктор Павлина Наскова, зам.-ректор „ Административна и стопанска активност " на ТУ – Варна, дружно с Николай Димитров, общоприет консул на Република България в Битоля, организираха среща на 15.01.2024 година с доцент доктор Ясмина Буневска-Талевска и доцент доктор Горан Илич, зам.-ректори на университета в Северна Македония, където обявиха готовността си за възстановяване на двустранното съдействие, в това число и с други институции и асоциации в двете страни.

Бяха извършени срещи и с декана на Факултета по биотехнически науки в Битоля, проф. доктор Гордана Димитровска, и зам.-декана по просвета и интернационално съдействие, проф. доктор Диана Блажековиќ-Димовска, които се реализираха във Факултета по биотехнически науки, в границите на стратегия Еразъм +.

По време на работното посещаване беше осъществена и академична връзка с Техническия факултет и Факултета по осведомителни и информационни технологии в Битоля и техните декани – проф. доктор Митко Костов и проф. доктор Благой Ристевски. Заедно със своите сътрудници преподаватели, те разискаха с гостите от ТУ – Варна съответни тематики, в това число общи магистърски стратегии, присъединяване в конференции и влизане в консорциуми за планове, произлизащи от съвместимостта на образователните стратегии и околните университетски ползи.

Академичното управление на Технически университет – Варна съобщи и интереса си за съдействие с Хидробиологичен институт – Охрид /ЈНУ/, като член на УКЛО, а доктор Орхидея Тасевска, шеф на института, съобщи, че съдействието сред двете институции ще бъде публично доказано след подписване на Меморандум за съдействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР