Представители на властите в Газа заявиха, че Израел е нанесъл

...
Представители на властите в Газа заявиха, че Израел е нанесъл
Коментари Харесай

Властите в Газа твърдят, че три болници са били подложени на израелски атаки

Представители на управляващите в Газа обявиха, че Израел е нанесъл през днешния ден въздушни удари по или покрай минимум три лечебни заведения, което в допълнение е подчертало сериозното състояние на здравната система в палестинският анклав в миг, когато се пробва да се оправи с хилядите ранени или разселени хора в Газа, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 949
" Израелските окупационни сили нанесоха едновременни удари по няколко лечебни заведения през последните часове ", заяви представителят на министерството на опазването на здравето на Газа Ашраф ал Кидра пред телевизия " Ал Джазира ".

Сред посочените медицински заведения е най-голямата болница в Газа " Аш Шифа ", където съгласно Израел " Хамас " е скрил командни центрове и тунели, което " Хамас " отхвърля. Кидра съобщи, че Израел е взел на прицел двора на медицинския комплекс в град Газа и там имало жертви, само че не даде детайлности.

Израелските военни не разясниха незабавно информацията на Кидра, която Ройтерс не можа да ревизира през самостоятелен източник.

Болниците в Газа се борят да се грижат за жертвите на продължаващата повече от месец израелска военна акция, чиято цел е да унищожи палестинската войнствена формация " Хамас ", до момента в който медицинските консумативи, питейната вода и горивото за зареждане на генераторите са на привършване, написа Българска телеграфна агенция.

Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че 18 от 35-те лечебни заведения в Газа и 40 други здравни центрове не работят или заради от бомбардировките или от неналичието на гориво.

Палестинските медии разгласиха през днешния ден видеоматериал от " Аш Шифа ", в което се виждат последствията от израелска бомбардировка на паркинг, където са намерили заслон разселени палестинци. До тялото на мъж, който е подложен на носилка, се вижда локва кръв, показва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР