Представители на страните-членки на Европейския съюз са одобрили удължаването на

...
Представители на страните-членки на Европейския съюз са одобрили удължаването на
Коментари Харесай

ЕС одобри отлагането на Брекзит до 31 януари

Представители на страните-членки на Европейския съюз са одобрили удължаването на периода за Брекзит до 31 януари 2020 година Това разгласи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск след срещата в Брюксел.
Държавите-членки на Европейски Съюз се съгласиха предходната седмица, че при създалите се условия ще е належащо по-нататъшно закъснение на Брекзит, в случай че би трябвало да се избегне излизането на страната от Общността без договорка. Франция обаче остава резервирана по отношение на ново отсрочване.
Припомняме, че английският министър председател Борис Джонсън бе заставен да се откаже от обещанието си да изведе страната от Европейски Съюз на 31 октомври. Депутатите го принудиха да изиска повече време, с цел да обсъдят изискванията на съглашението му с Брюксел.
По-късно през днешния ден Джонсън ще изиска Камарата на общините да гласоподава за предварителни избори, които той желае да насрочи на 12 декември – откакто депутатите имат време да ратифицират договорката за Брекзит.
Той евентуално още веднъж ще претърпи проваляне, както и при двата си предходни апела за избори, разяснява Агенция Франс Прес. Джонсън се нуждае от поддръжката на две трети от 650-те депутати, само че няма даже нормално болшинство.
Лейбъристката партия не харесва договорката на Джонсън за Брекзит и декларира, че няма да поддържа избори, до момента в който опасността му да напусне Европейски Съюз без никаква договорка не бъде отстранена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР