Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния лидер

...
Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния лидер
Коментари Харесай

Мадуро е готов да преговаря с опозицията за решаване на кризата във Венцуела

Представители на президента на Венецуела Николас Мадуро и опозиционния водач Хуан Гуайдо ще търсят решение на политическатаа рецесия в латиноамериканската страна на среща в Осло тази седмица. Норвежкото държавно управление удостовери, че такава среща ще се състои, а в това време са се водили предварителни диалози, съобщи Би Би Си.

„ Става дума за разговор сред революционното държавно управление, силите на революцията и целящата събаряне на държавното управление екстремистка съпротива, подчинена на американските империалистически ползи ", сподели Мадуро. Въпреки това той е декларирал, че е воден от благосклонност и предпочитание за намиране на решение на рецесията.

„ Влагаме най-хубавата си воля, с цел да намерим въз основа на цялостния дневен ред, за който страните се договориха, демократични, мирни решения за национално взаимно общуване, на несъгласията и венецуелския спор ", разгласи Мадуро в телевизионно изказване.

Правителствената делегация, формирана от персони, които са му доближени, като министъра на връзките Хорхе Родригес, губернатора на северния щат Миранда Ектор Родригес и външния министър Хорхе Ареаса, от през вчерашния ден към този момент е в Осло.

Предвидено е делегатите на Мадуро да се срещнат тази седмица с пратеници на опозиционера Хуан Гуайдо, който през януари се самообяви за краткотраен президент на Венецуела и беше приет от петдесетина страни.

Това ходатайство не се употребява с известност измежду опозицията, която се опита четири пъти несполучливо да в профил венецуелския президент от идването му на власт през 2013 година Първоначално Гуайдо настояваше, че всякакво ходатайство би трябвало да докара до отдръпването на Мадуро и до нови избори.

„ Тези, които не схващат, че би трябвало да се борим на всички фронтове, че би трябвало да сме дейни на всички места, си сътрудничат с другата страна ", сподели в неделя опозиционният водач. Той написа в Туитър, че „ тези, които желаят да се откажем от натиска на улицата и от интернационалните проекти, с цел да спре тази узурпация, стават съучастници на диктатурата ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР