Представители на опозицията в Турция и опозиционни медии критикуваха турския

...
Представители на опозицията в Турция и опозиционни медии критикуваха турския
Коментари Харесай

Критикуват турския Червен полумесец, че продава палатки на засегнатите от трусовете

Представители на опозицията в Турция и опозиционни медии подлагаха на критика турския Червен полумесец, че вместо да подарява, продава палатки на останалите без заслон хора след разрушителните трусове в страната на 6 февруари, оповестява Агенция Франс Прес.

Според в. „ Джумхуриет “ турският Червен полумесец е продал 2050 палатки на локалната благотворителна организация „ Ахбап “ за 46 милиона турски лири (2,4 милиона долара).

Земетресенията, които раздрусаха Турция на 6 февруари, лишиха живота на повече от 44 000 души в страната и на хиляди други в прилежаща Сирия.

„ Това е скандално “, сподели журналистът Мурат Агърел от „ Джумхуриет “, който е създател на публикацията за продажбата на палатките. „ Най-голямата филантропична организация в Турция – Червеният полумесец, продава палатки, вместо да ги подарява безплатно на хората в потребност “ , уточни журналистът.

Ръководителят на турския Червен полумесец Керем Кънък удостовери в Туитър, че палатки са били обезпечени „ против цена “ на организацията „ Ахбап “ от „ Къзълай Кадир “ – поделение на Червения полумесец, което дава отговор за производството на палатки.

„ Сътрудничеството на Червения полумесец с „ Ахбап “ е морално, рационално и етично “, сподели Кънък.

Но няколко представители на опозицията приканиха за оставка на ръководителя на Червения полумесец, показва Агенция Франс Прес.

„ Не ви е позор “, написа в Туитър лидерката на „ Добра партия “ Мерал Акшенер.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна критиците на Червения полумесец в " недобросъвестност и измама ".

В отговор Кемал Кълъчдароглу, водач на главната опозиционна партия – Народнорепубликанската, упрекна Ердоган в туит в „ засегнатост на жертвите на земетресенията “.

Към турското държавно управление бяха отправени обвинявания, че не е осигурило задоволително палатки , филантропична помощ и избавителни екипи на няколко места в първите дни след разрушителните земетресения, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР