Представители на образователните центрове излязоха на протест пред РЗИ-София заради

...
Представители на образователните центрове излязоха на протест пред РЗИ-София заради
Коментари Харесай

Образователните центрове протестират пред Столична РЗИ |

Представители на просветителните центрове излязоха на митинг пред РЗИ-София поради противоепидемичните ограничения, които лимитират работата им, заяви bTV.

От през днешния ден, 14 октомври, наредбата изисква да затворят порти всички центрове за извънкласни действия.

„ Потресени сме от обстановката, в която изпадаме. Мерките са неравностойни, несправедливи. Не е обикновено едни бизнеси да страдат за сметка на други. Ако ще има ограничения, те би трябвало да са идентични за всички “, коментира една от протестиращите.

Според представителите на сектора те също би трябвало да работят с 30% потенциал, както кината и театрите. По думите им няма логика ресторанти и казина да работят без съвсем никакви ограничавания, а центровете да затварят.

„ В момента не са оповестени обезщетения, само че ние и не желаеме такива. Искаме да работим. След като заведения за хранене, казина, конгреси – могат да работят с доста по-голям потенциал от нашия, би следвало и ние да можем. Нашите групи са най-много до 12 деца. Не мисля, че сътворяваме по-голяма опасност за обществото. Ние просто банкрутираме “, обясни собственик на учебен център.

От сектора обясниха, че могат да съблюдават всички ограничения в безвредна среда, защото често се ползват даже самостоятелни уроци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР