Представители на малкия и средния бизнес поискаха от българските и

...
Представители на малкия и средния бизнес поискаха от българските и
Коментари Харесай

Бизнесът иска спешно дигитализация, достъп до пазари и квалифицирана работна ръка

Представители на дребния и междинния бизнес желаеха от българските и европейските управляващи незабавни ограничения за развиването на предприемачеството, които да бъдат признати по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Това оповестиха от Обединени бизнес клубове, представени от Българска телеграфна агенция.

Бизнесът е написал най-важните си пет целта и ги е изпратил посредством публична декларация. Това е станало по време на Национален бизнес конгрес 2017, открит от министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Предприемачите са поискали обезпечаване на повече средства за внедряване на нововъведения и високи технологии в производството и услугите; цифровизация във всички сфери на обществено-икономическия живот; подкрепяне достъпа до пазари, различно финансиране и квалифицирана работна ръка; разпространение на стратегиите за финансиране, непосредствено ръководени от Европейска комисия и реализиране на съответни промени в българското законодателство, свързани с обезпечаване на правилото "Second chance " за МСП.

"Ние - представителите на дребния и междинния бизнес, сме значимите за стопанската система, тъй като ние сме главните данъкоплатци. Затова ние ще направляваме дали всички наши претенции ще бъдат направени, ще желаеме отчетност от управляващите и няма да спрем да се борим за ползите на МСП в България ", е декларирал по време на форума ръководителят на ОБК Веселин Халачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР